מה עדיף - לטגן או לקלות ירקות? | למאיה רוזמן יש תשובה ברורה

מאזין ביקש להתייעץ עם ד"ר מאיה רוזמן לגבי טיגון וקליית ירקות לסלט. היא הסבירה את היתרונות והחסרונות של כל שיטה, וייעצה כיצד להתנהל | האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ירקות קלויים, אילוסטרציה
ירקות קלויים, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

ד"ר רוזמן הסבירה: "החימום של הירקות, ככל שהוא יותר ארוך אז יותר ויטמין C נהרס, אבל שאר המינרלים והוויטמינים, ברזל, אשלגן וסידן, לא קורה להם כלום בחימום. טיגון, מצד אחד הוא יותר קצר ואז זה ישמור לנו על הוויטמין C, אבל הוא בשמן. אם זה טיגון מאוד קצר כמו של חביתה, שתיים שלוש דקות, זה בסדר, אבל אם זה טיגון ארוך בשמן עמוק כמו בצ'יפס או צ'יפס בטטה זה כבר חיסרון, ויש גם את עניין הקלוריות. כשמחממים שמן נוצרים חומרים שאנחנו לא רוצים".

"עדיף להקפיץ, לאפות או לקלות. טיגון פחות עדיף בגלל השמן המחומם וגם בישול במים פחות מומלץ כי המון מינרלים עוברים למי הבישול ואז מאבדים את הברזל, הסידן והאשלגן כששופכים את מי הבישול", הוסיפה.

תגיות:
בריאות
/
ירקות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף