טנא של סיבות: למה אנחנו אוכלים פחות פירות וירקות?

האם המחירים המאמירים או הטענה שפירות עמוסים בסוכר ועלולים לגרום להשמנה הם הסיבה לירידה בצריכת פירות וירקות? רגע לפני שבועות, זה הזמן לשנות את המגמה המטרידה

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
סלסלת פירות
סלסלת פירות | צילום: אינג'אימג'

הורים לילדים מכינים מדי שנה טנא מעוטר מלא בפירות ובירקות צבעוניים לחגיגת שבועות בגן או בבית הספר היסודי. זו מסורת מבורכת, במיוחד כשצריכת פירות וירקות במגמת ירידה. האם המחירים המאמירים או הטענה שהפירות עמוסים בסוכר ועלולים לגרום להשמנה הם הסיבה למגמה מטרידה זו? האם התרבות של צריכת פירות אחדים, לעתים אף פרי אחד או ירקות בודדים, כנהוג באירופה, תגיע גם לפה, ותחליף את הקנייה בקילוגרמים של פירות וירקות?

לעומתם, את סוכר הפירות (פרוקטוז) מקבלים בתוספת איכותית של מגוון ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ורכיבי תזונה נוספים וטובים. לא ניתן להתייחס לפרי כמו לסוכרייה או לממתק אחר.

תגיות:
פירות וירקות
/
פירות
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף