הורים לילדים מכינים מדי שנה טנא מעוטר מלא בפירות ובירקות צבעוניים לחגיגת שבועות בגן או בבית הספר היסודי. זו מסורת מבורכת, במיוחד כשצריכת פירות וירקות במגמת ירידה. האם המחירים המאמירים או הטענה שהפירות עמוסים בסוכר ועלולים לגרום להשמנה הם הסיבה למגמה מטרידה זו? האם התרבות של צריכת פירות אחדים, לעתים אף פרי אחד או ירקות בודדים, כנהוג באירופה, תגיע גם לפה, ותחליף את הקנייה בקילוגרמים של פירות וירקות?
לעומתם, את סוכר הפירות (פרוקטוז) מקבלים בתוספת איכותית של מגוון ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ורכיבי תזונה נוספים וטובים. לא ניתן להתייחס לפרי כמו לסוכרייה או לממתק אחר.