לוח הופעות ואטרקציות 2025
באך קופץ לקובה - פסטיבל לטינו אמריקה 2026
©Agence To become Musicphoto DR

באך קופץ לקובה - פסטיבל לטינו אמריקה 2026

באך קופץ לקובה - מופע של שלושה וירטואוזים! חיבור מיוחד לפסטיבל לטינו אמריקה

מה קורה כשמוזיקאי קובני וירטואוזי פוגש את אחד מעמודי התווך של המוזיקה הקלאסית? במופע “באך קופץ לקובה” מפגיש הפסנתרן הקובני Chuchito Valdés את עולמו האפרו-קובני עם יצירתו של יוהאן סבסטיאן באך (ולא רק) — ויוצר מסע שבו הגבולות בין קלאסי ללטיני נמחקים.
לצדו ניצבת המוזיקאית הרב-תחומית Salit Lahav, המחליפה בין חליל, אקורדיון וסקסופון ומוסיפה צבע, עומק וטון ייחודי לדיאלוג המוזיקלי. יחד הם טווים מרקם עשיר שבו מוטיבים באכיים זוכים לנשימה חדשה, מקצבים קובניים בוערים משתלבים באלגנטיות עתיקה, והאילתור הופך לכלי של חיבור בין עולמות.

לCostel Nitescu יש שפה ייחודית שכובשת את העולם, הטכניקה שלו ללא רבב והווירטואוזיות פנומנלית. אם לברזיל יש ארבעה כוכבים על חולצת נבחרת הכדורגל שלה, לרומניה מגיע לפחות מספר זהה של כוכבים על נגני הכינור המופלאים שלה. קוסטל ניצסקו נמנה עם נבחרת החלומות של הכינור הרומני בג'אז. כבר בגיל 16 היה לכינור ראשון בתזמורת הרדיו הלאומית של בוקרשט, והכשרתו הקלאסית העניקה לו יכולת מופלאה להשתלב בסגנונות המוזיקליים השונים של מרכז אירופה. בראשית שנות ה 2000 עבר לפריז, שם כישרונו כמאלתר הציב אותו במהירות בצמרת הג'אז הצועני.

זהו ערב שבו באך יוצא למסע טרופי — מלא הומור, חופש, ויצירתיות — כפי שלא נשמע מעולם!

בהשתתפות:
Chuchito Valdes: פסנתר (קובה)
Costel Nitescu: כינור (צרפת/ רומניה)
Salit Lahav: חליל, אקורדיון, סקסופון

הופעות קרובות

תל אביב-יפו
2026-02-20 17:30:00
שד' שאול המלך 27 מוזיאון תל-אביב לאמנות - אולם אסיא
123 כרטיסים
195-235 ש"ח
לרכישה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף