סערת מינוי הפרויקטור: בשעת לילה מאוחרת, הודיע אתמול ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על מינויו של פרופ' רוני גמזו לממונה על משבר הקורונה, זאת לאחר שפרופ' גבי ברבש, שנשקל כמועמד לתפקיד, הודיע כי הוא מוותר עליו לאור חילוקי דעות על הסמכויות שיוקצו לו. בהודעה משותפת לנתניהו ולשר הבריאות, יולי אדלשטיין, הוחלט כאמור על מינויו של מנהל בית החולים איכילוב. "פרופסור גמזו, בעל ניסיון ניהולי רב שנים במערכת הבריאות, כיהן בעבר גם כמנכ"ל משרד הבריאות, והקים בתחילת משבר הקורונה את פרויקט "מגן אבות ואמהות" להגנה על אנשי גיל הזהב מהקורונה", כך לשון ההודעה. 

שר הבריאות אדלשטיין בירך על המינוי וכתב: "שמח לבשר על מינויו של מנהל בית החולים איכילוב פרופ' רוני גמזו לתפקיד פרויקטור הקורונה הלאומי ולמנהל מרכז השליטה. הוא בעל ניסיון ניהולי רב שנים". 

הבוקר הגיב פרופ' גמזו למינוי וכתב בחשבון הפייסבוק של בית החולים איכילוב כי "אתמול, בשעות הערב המאוחרות, פנו אלי ראש הממשלה ושר הבריאות להתגייס לסייע במשבר הקורונה ברמה הלאומית, לאחר שמינויו של פרופ׳ ברבש התפוצץ לצערי. השבתי מיד בחיוב. כך היה גם בפעם הקודמת בתחילת אפריל שהתבקשתי לסייע בניהול המשבר בבתי אבות. זהו משבר רפואי, כלכלי וחברתי; אני לא שואל שאלות במצב שכזה - פשוט מגיע, תורם את כל כולי ומסייע למדינתי ולמערכת הבריאות בניהול המשבר".

"האתגרים הם עצומים; שיקום אמון הציבור בהובלת הטיפול במגיפה, איזון חכם בין הקטנת ההדבקה לבין המשך החיים, שיפור בהיענות הציבור ובאכיפה, שיפור במערך קטיעת שרשרת ההדבקה והמשך חיזוק המערכת הרפואית. אלו אתגרים של כל אדם ואזרח אחראי במדינה, של כולנו; זאת לא הבעיה של הממשלה, משרד הבריאות או גורם שלטוני זה או אחר. כל אחד, כל אחד צריך להושיט יד לסייע ולנהוג באופן שמקל ולא מכביד, שתומך ולא משבש, שמלכד ולא מפרק. מנגד כל גורמי הממשלה ומוסדות המדינה צריכים להרגיש את העם, את המצוקה והקושי ולהתאים את הצעדים הנדרשים".

גמזו התייחס גם לניהול השוטף של בית החולים, וכתב כי "כמו בפעם הקודמת ד״ר גיל פייר ופרופ׳ יצחק שפירא יטלו את שרביט ההובלה של ניהול איכילוב לתקופה הקרובה. בית החולים איכילוב מאורגן היטב ומנהל את ארוע הקורונה לצד רפואת שגרה בהיקף כמעט מלא; שיהיה ברור- הכל בזכות העובדים הנפלאים, ההשקעה שלהם בטיפול בחולים, באחריות, בהתגייסות ובמסירות למען הבריאות של כולנו. כך צריך להיות, כך נמשיך".

מעמותת משפחות הקשישים בבתי האבות בירכה על מינויו של פרופ' גמזו, ומסרו: "הוא ראש מטה מגן אבות ואמהות הראשון אשר  שם סוף למחדלים הגדולים שנראו בתחילת המגפה. ובנה את המערך לטיפול מהיר ומקצועי בהתפרצויות בבתי האבות. הוא התנהל ברגישות גבוהה, במקצועיות ובשקיפות מלאה כלפי משפחות הקשישים בבתי האבות והדיור המוגן. כניסתו לתפקיד ראש מטה מגן אבות ואמהות ציין את השינוי המיוחל.  אנו מאמינים כי כניסתו לתפקיד ניהול המטה הלאומי למלחמה בקורונה יביא את השינוי המיוחל לו כולנו מצפים". 

 מוקדם יותר דיווחו בחדשות 12 דיווחו כי ברבש הציב אולטימטום - לפיו במידה ולא יאושר מינויו, ולא יתקבלו הסכמות על הסמכויות שהתפקיד יכלול - הוא יסיר את מועמדותו.  בתוך כך, חדשות 13 דיווחו כי מאחורי הקלעים מתחולל קרב איתנים בין שר הבריאות יולי אדלשטיין לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו. ברבש ביקש לקבל סמכויות נרחבות ממשרד הבריאות ומשרדי ממשלה אחרים ומבחינתו מדובר בתנאי עיקרי להצלחתו בתפקיד ולהצלחת הממשלה במיגור הקורונה, בעוד אדלשטיין מעוניין לשמור חלק מהסמכויות בתחום משרדו.

מוקדם יותר באותו הערב התחוללה סערה ביחס לשאלת המינוי, זאת לאחר שכאמור הפרופ' ברבש, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, הסיר את מועמודותו. "נגיף הקורונה מציב את מדינת ישראל בפני אחד האתגרים המורכבים בתולדותיה. עוד מראשית האירועים סברתי שבאירוע עם כל כך הרבה משתנים, שבו עדיין רב הנסתר על הגלוי, ישנה חשיבות עליונה בריכוז כלל הכוחות תחת מעטפת ניהולית אחת שתמקד את המאמץ הלאומי הנדרש להתמודדות בסדר גודל שכזה", מסר ברבש.

"עבורי, התגייסות אישית לנושא היתה עניין מובן מאליו, ושקלתי זאת בכובד ראש. אני סבור שיש לפנות את הדרך למקבלי ההחלטות להמשיך ולדון בנושאים הדחופים שעומדים על הפרק, ולא בנושאים פרסונליים. אני מבקש להודות לראש הממשלה ולשר הבריאות על עצם פנייתם אלי. הצלחתה של מדינת ישראל במערכה מול נגיף הקורונה תלויה באמת בכל אחת ואחד מאיתנו. אני אמשיך לתת כתף ולסייע במאמץ הלאומי החשוב הזה בדרכים שונות, כשם שעשיתי מאז שהתפרץ הנגיף", הוסיף.