לאחר שפרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו המליץ שלשום לסגור את מערכת החינוך לפני היציאה לחופשת ראש השנה ביום שישי, קיבלו אתמול השרים את המלצתו והלימודים ייפסקו היום (חמישי). גורמים חינוכיים הביעו התנגדות לסגירה המהירה של מערכת החינוך.

מתוך כאן 11 - הצהרת נתניהו לתקשורת

הממשלה החליטה אתמול במשאל טלפוני לקבל את המלצת משרד הבריאות וגמזו לסגור כבר היום את כל מערכת החינוך (למעט חינוך מיוחד וחריגים), כולל בתי ספר, גני ילדים ומעונות יום. זאת, נוכח העלייה המשמעותית בהדבקה בנגיף.

שר החינוך יואב גלנט, השר להשכלה גבוהה זאב אלקין ושר הרווחה איציק שמולי התנגדו לסגירת מערכת החינוך, אך הם היוו מיעוט מול התומכים בסגירה, ובהם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש הממשלה החליפי בני גנץ ושר הבריאות יולי אדלשטיין. גלנט קרא למהלך "החלטה שגויה", וטען כי "סגירת מערכת החינוך שקולה להטלת הסגר על שוק העבודה מוקדם מכפי שנקבע". 

בשלב זה הלימודים בכל שכבות הגיל יתקיימו מרחוק (מלבד בחופשות החגים). ההצעות להחרגה של ילדים עד כיתות ד' וחזרתם לשגרה עלו, אך טרם ברור אם הדבר יקרה ומתי ישובו ללימודים פרונטליים.

בשבוע האחרון ניכרת עלייה של 8% בתחלואה החדשה בקרב בני 10־19 (מ־18% ל־26%) ביחס לשאר קבוצות הגילאים. בגיל הרך נתוני התחלואה נותרו כמעט אפסיים.

קורונה: הלימודים בבתי הספר בישראל מתחדשים בהדרגה (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) (צילום: מרק ישראל סלם)
קורונה: הלימודים בבתי הספר בישראל מתחדשים בהדרגה (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) (צילום: מרק ישראל סלם)

יו"ר ועדת החינוך ח"כ רם שפע אמר בתגובה: "זו החלטה מיותרת, שאפשר היה להימנע ממנה. יש ספקות היכן מתרחשות ההדבקות, וכמובן עולה השאלה מה קורה בגנים, שם ההדבקה היא מאוד מאוד נמוכה. גם בבתי הספר היסודיים נתוני ההדבקה נמוכים".

יניב בר אור, מנכ"ל התאחדות מעונות היום הפרטיים, חיזק את דבריו של שפע ואמר: "אף כי ארגוני פורום הגנים מפצירים לפתוח את מעונות היום, אנו מכבדים את החוק ודואגים לבריאותם של אזרחי ישראל. גם דעתנו היא כי סגר בתקופה זו עלול להיות מכה כלכלית אנושה למעונות היום ולמשק כולו".

פורום הגנים הפרטיים טען כי ״החלטת הממשלה משוללת כל הגיון בסיסי. אין ויכוח שאחוז התחלואה וההדבקה בקרב פעוטות מגיל לידה עד גיל 3 שואף לאפס, ואפילו פרופ' גמזו גורס שהתחלואה בגילאים האלה נמוכה". אלו הודיעו כי הם יפתחו את כל הגנים הפרטיים בישראל, לטובת המשך החינוך הרציף של הילדים ומתן האפשרות להורים להמשיך לעבוד.

מועצת התלמידים והנוער הארצית טענה: "אנחנו מצטערים על החלטת הממשלה. ההחלטה כבר קרתה, ונכון לעכשיו אנחנו ממשיכים להתריע על נזקים ולדרוש פתרונות".