השרים החליטו אמש (ראשון) על פשרה של הארכת האיכונים אחר חולי קורונה בשבועיים, וקביעת דיון נוסף לאחר הבחירות במטרה להפסיק את השימוש. זאת, במהלך דיון המשך של ישיבה שנעצרה באמצע בבוקר ולאחר דרישתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.

כאמור, במרכז הדיון עמד אופן הפעלת האיכונים, שלפי החלטת השרים יהיו בשימוש מצומצם יחסית - במקרים שבהם חולים דיווחו על פחות מחמישה מגעים או שלא ניתן היה ליצור עמם קשר או לערוך להם חקירה אפידמיולוגית.

עוד הוחלט כי הפעלת איכוני שב"כ תופסק באופן גורף מתחת לרף של 1,000 חולים ביום, או כשהתרומה הבלעדית של שב"כ לאיתור החולים תרד אל מתחת ל-5% במשך שלושה שבועות.

"אם רוצים להאריך בשלושה שבועות ובינתיים להחליט - מה טוב. המחלוקת היא ששמו לנו אולטימטום להאריך בשבוע", אמר. "בניהול אחד הדברים החשובים ביותר זה תעדוף. אני לא מתכוון לשלוח את אנשי בריאות הציבור והייעוץ המשפטי כל יומיים לכנסת, מול כל מיני גאונים שידברו איתם על דמוקרטיה ודברים כאלו. אם חושבים שכל כמה ימים נתעסק עם זה, אני מודיע שתודה רבה ולא צריך".

הודעת איכון של משרד הבריאות (צילום: משרד הבריאות)
הודעת איכון של משרד הבריאות (צילום: משרד הבריאות)

במהלך הישיבה שר המודיעין אלי כהן ביקש להאריך את השימוש בכלי, והשרה תמנו שטה התנגדה: "זה כלי פולשני, יש להפסיק את השימוש". בנוסף, קיש טען כי בג"ץ סירס את החוק וכי באופן מצומצם האיכונים לא אפקטיביים. אדלשטיין מתח ביקורת חריפה על המתנגדים להארכת איכוני שב"כ וכינה אותם "גאונים שמדברים על דמוקרטיה".