האומיקרון ממשיך להתפשט: שיאי מאומתים נרשמו ביממה האחרונה ברחבי העולם

הזן החדש של נגיף הקורונה ממשיך לעורר בהלה רבה ברחבי העולם, בעיקר בשל מהירות התפשטותו. עו"ד דיקלה בינר שמתגוררת בהולנד שוחחה עם אראל סג"ל וחן ליברמן ב-103FM וסיפרה על המתרחש במדינה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
קורונה בעולם (צילום: רויטרס) | צילום:

המקרים בממלכה, עלו באופן דרמטי מתחילת השנה עם התפשטות האומיקרון. גם מדינות ערביות אחרות במפרץ ראו עלייה בזיהומים בחודש האחרון, כאשר גם כווית וקטאר שוברות את שיאי המקרים היומיים הקודמים.

"חיסוני בוסטר וסגר הרמטי - אי אפשר לנתק את הדברים, הם באים ביחד"

"כרגע בהולנד יש סגר החל מה-18 בדצמבר, הסגר עכשיו הוא סגר מלא לפני כן היה סגר חלקי. המשמעות היא שכל החנויות הלא חיוניות סגורות, זאת אומרת כלי כתיבה, בגדים וכדומה. מה שכן פתוח זה, רק סופר מרקט ובתי מרקחת".

בהמשך דבריה, התייחסה בינר לנתוני התחלואה במדינה: "לפני שהתחלנו את הסגר המלא היינו בסגר חלקי, משום שבגל הדלתא מספר המאושפזים היה מאוד גבוה. כשגל האומיקרון הגיע להולנד האשפוזים הגיעו לסדר גודל של 2,800, כאשר בטיפול נמרץ היו כמה מאות. הספיקה פה בהולנד של האשפוזים, ב-4,000 אשפוזים זה מעבר ליכולת שלה".

בינר התייחסה גם להשוואה לישראל, והסבירה: "בהולנד יש כמעט פי שניים אזרחים. כשראו את האומיקרון הממשל החליטה עד כאן, הגוף המייעץ לממשלה מבחינה רפואית אמר שהוא צופה פשוט אי ספיקה של בתי החולים אם לא יעשו סגר מלא תכף ומיד. במיוחד בדצמבר החגים, התיירות, התכנסויות התקהלויות, קריסמס".

"מה זה עשה? יש עוד נתון שאני חייבת לציין, עד ה-18 לדצמבר התושבים בהולנד לא קיבלו חיסוני בוסטר, זה מהותי. הממשלה קיבלה החלטה על מבצע בוסטרים נרחב מיידי וסגר מלא. אמרו שבחגים יהיו התקהלויות והתחלואה תעלה", אמרה.

על מערכת החינוך במדינה הוסיפה: "היא הייתה סגורה כל התקופה אבל בגלל שזה חופשת חורף. אבל, הקדימו את הסגירה של מערכת החינוך בשבוע. היא נפתחה אתמול כי הסתיימה חופשת החורף".

"המספרים כרגע בעלייה, ההדבקות בעלייה אבל נתוני האשפוז בירידה מתמדת אם דיברתי על 2,800, כל יום רואים עוד ועוד ירידה. כרגע כמות המאושפזים בהולנד היא בסדר גודל פחות ממחצית מהשיא שהיה. למעשה, מה שקרה זה בוסטרים, מבצע מאוד גדול שעשו פה וחיסנו בפחות מחודש למעלה מ-45 אחוזים, כמעט כל שבוע שני מיליון מתחסנים. במקביל, סגר הרמטי שאי אפשר לנתק את הדברים, הם באים ביחד", סיכמה.

תגיות:
הולנד
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף