"בקורונה עובדים רדפו אחריי. כיום יש עבודה אבל עובדים אין"

לאן נעלמו העובדים בעבודות השירות? המעסיקים טוענים שגם שכר גבוה יותר לא מושך עובדים, אחרים מאשימים את הקורונה, ואולי אלה בכלל הסטנדרטים החדשים של הדור שנכנס לשוק העבודה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עומס בנמל התעופה בן גוריון
עומס בנמל התעופה בן גוריון | צילום: יוסי זילגר, פלאש 90
2
גלריה

בראיון שהעניקה לאתר וראייטי לפני כמה חודשים התבקשה קים קרדשיאן לתת עצה אחת לנשים שרוצות להצליח בעולם העסקים. "תזיזי את התחת ותתחילי לעבוד", אמרה, "נראה כי איש אינו רוצה לעבוד היום". קרדשיאן לא לבד: האמירה הזאת נשמעת שוב ושוב בחודשים האחרונים מפי מעסיקים מתוסכלים שלא מצליחים לגייס עובדים, בייחוד במגזר השירותים ובענף המסעדנות והאירוח.

יבשת אחרת, צרות דומות

פרופ' גורדון לייפר
פרופ' גורדון לייפר | צילום: פרטי

יותר משרות, פחות עובדים

על פי הדוח של לשכת הסחר האמריקאית, בשיא המגיפה יותר מ־120 אלף עסקים נסגרו באופן זמני, ויותר מ־30 מיליון אמריקאים פוטרו. מאז ינואר 2020 גדלו המשרות הפנויות באופן עקבי, בעוד האבטלה הצטמצמה בקצב איטי יותר. בסך הכל ב־2021 מעסיקים הוסיפו 3.8 מיליון משרות, אך במקביל מיליוני אמריקאים החלו לעזוב את שוק העבודה עוד לפני כן. כך נוצר מצב שבו בהשוואה לפברואר 2020 יש כעת 3 מיליון עובדים פחות בשוק העבודה.

חששות קורונה

העובדים צברו חסכונות

עסקים חדשים

חלק מהעובדים שעזבו את העבודה או בחרו להישאר מובטלים עשו זאת כדי לפתוח עסק משלהם. בשנתיים האחרונות כ־10 מיליון בקשות לעסקים חדשים מולאו בארה"ב. ב־2020 לבדה נפתחו 4 מיליון עסקים חדשים.

כלכלת חלטורה

תגיות:
עובדים
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף