"שולמית מאושרת" הוא נסיון של הסופר דורון שנער לפצח את מושג "האושר"

עם פתיחתו של שבוע הספר העברי מסביר הסופר, עורך הדין והמנטור דורון שנער באיזו דרך רוב הקוראים הן קוראות, מדוע החליט לעזוב קריירה עסקית ולהתרכז בספרות ועד כמה "שולמית מאושרת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דורון שנער
דורון שנער | צילום: ליאור רונן
2
גלריה

"שולמית מאושרת", ספרו השביעי של הסופר (ואיש העסקים בעברו) דורון שנער, רואה עתה אור. שנער מוכר בעיקר מהזירה העסקית כיזם עסוק ומנטור של צעירים שאפתניים. אלא שכבר כמה שנים שאת חלוקת הזמן שלו הוא מקפיד לווסת באופן כזה שיצליח לגעת בכל התחומים החשובים לו בחייו, בהם כמובן משפחתו ובנותיו, טיולים, ייעוץ עסקי אבל גם כתיבה ספרותית.

"ב"שולמית מאושרת" הגיבורה מנסה להבין מהו אושר בעיניה, ואולי אף להגדיר אותו. "לשולמית-שולי יש תשובה משלה אך איני יודע לומר אם היא אוניברסלית", אומר שנער בראיון. "היא רלוונטית לשולי ולשולי בלבד".

בצעירותו כתב שנער כתיבה ספרותית ואף החזיק טור באחד המוספים בעיתון. עם השנים והחיים היצר לכתוב נדחק אל מתחת לפרנסה, לעסקים ולמשפחה. "כשכבר כן התפניתי לכתוב פרוזה, שלחתי עותק לכל ההוצאות בישראל וכשלא קיבלתי תשובה במשך כמעט שנה, בינתיים כתבתי לעצמי עוד ספר. ברגע שהפקק עף אי אפשר לעצור את הזרם. כעבור שנה התרחש נס כפול וקיבלתי תשובה חיובית משתי הוצאות שונות. בעולם הספרות מדובר בסוג של נס גלוי, כי השוק הזה מסובך, צפוף, ומתסכל. ספר צריך לעבור בחינה של לקטור, של ועדה נוספת, של שיקולים עסקיים. בשנת 2016 יצא לאור ספר הביכורים שלי "חלונות נמוכים" ששהה ברשימות רבי המכר לשבועיים- שלושה. ואז קיבלתי החלטה שהגיע הזמן לשינוי נוסף בחיים, לצמצם עסקים ולכתוב. בשנה שעברה יָצא לאור ספר ראשון שכתבתי לנוער צעיר, "תעלומה במרתף בית הספר" בהוצאת רימונים. ועכשיו רואה אור ספר פרוזה נוסף זה, למבוגרים, בהוצאת כנרת זמורה".

שנער החליט לעשות "הסבה מקצועית" ולפנות מזמנו ומרצו גם לכתיבה. בין ספריו למבוגרים אפשר למצוא את "ההיסטוריה העלובה של משפחת פסטרנק", "חלונות נמוכים" ו-"אפרוחים סופרים בסתיו".

לאחר מכן פנה לכתוב לדור הצעיר, ולהעניק לו אסקפיזם טהור עם "תעלומה במרתף בית הספר" (רימונים), ספר מתח קצבי שבני הנוער, המורגלים בעיקר בסדרות עתירות התרחשות בקצב מהיר – גילו בו עניין.

עטיפת הספר
עטיפת הספר | צילום: יח''צ
תגיות:
ספרים
/
ספרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף