הליכוד עולה במנדט, אך גוש "רק לא נתניהו" מגיע ל־61 מנדטים. זאת בזכות זינוק מרשים של כחול לבן מ־0 ל־5 מנדטים. כך עולה מסקר של מכון פאנלס פוליטיקס בהנהלת מנחם לזר.

על פי הסקר, לו הבחירות היו נערכות היום, הליכוד הייתה עולה במנדט אחד לעומת הסקר הקודם - ומגיעה ל־29 מנדטים.

לעומת זאת, יש עתיד, תקווה חדשה וימינה יורדות כל אחת במנדט, בהשוואה לסקר הקודם. יש עתיד יורדת ל־17 מנדטים, אך נשארת המפלגה השנייה בגדולה. תקווה חדשה יורדת ל־14 מנדטים, וימינה יורדת מ־12 ל־11 מנדטים.

הרשימה המשותפת ממשיכה, לאחר פירוק השותפות עם רע"ם, לשמור על מספר חד־ספרתי של 9 מנדטים. ש"ס מפגינה יציבות עם 8 מנדטים, וכך גם יהדות התורה עם 7 מנדטים. לעומת זאת, ישראל ביתנו יורדת מ־8 ל־7 מנדטים.

התזוזות במפת המנדטים נובעות מההתחזקות המרשימה של כחול לבן - מ־0 מנדטים בסקר הקודם ל־5 בנוכחי. נראה ששר הביטחון בני גנץ מצליח בינתיים להשתיק את הקולות הקוראים לו לפרוש כדי למנוע איבוד הקולות.

מספר מנדטים זהה, 5, מקבלת מפלגת העבודה, שנראה כי איבדה את המומנטום, אולי כתוצאה מסערת מועמדותה של אבתיסאם מראענה.
הציונות הדתית יורדת מ־5 ל־4 מנדטים, קרוב לאחוז החסימה, כמו גם מרצ, שאף היא מאבדת מנדט, מקבלת בסקר הנוכחי 4 מנדטים ומגרדת את אחוז החסימה מלמעלה.

מתחת לאחוז החסימה נמצאות מפלגת רע"ם, עם 2.2%, והמפלגה הכלכלית בראשות ירון זליכה, שמקבלת 1.6%.
תמונת הגושים נראית כך: גוש נתניהו (הליכוד, ש"ס, יהדות התורה, הציונות הדתית) – 48 מנדטים. גוש "רק לא נתניהו" (סער, יש עתיד, המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה, מרצ) – 61. ימינה – 11. אם אלו יהיו תוצאות הבחירות, נתניהו לא יוכל להקים ממשלה - גם אם יו"ר ימינה נפתלי בנט יחליט לחבור אליו.

בסקר נשאלו המשיבים כיצד יהיה על בנט לפעול, אם יהפוך לאיש המפתח שקולו יכריע מי ירכיב ממשלה. התוצאות בקרב מצביעי ימינה מפתיעות – תיקו 41% בין הסבורים שעליו להצטרף לקואליציה עם נתניהו לבין הסבורים שעליו לחבור דווקא לגוש מתנגדי נתניהו. בקרב כלל המשיבים, 37% השיבו שהיו רוצים לראות את בנט מצטרף לקואליציה עם נתניהו, לעומת 34% שהיו מעדיפים לראותו מצטרף לגוש הנגדי.
בנושא התאמה "ראש בראש" מול נתניהו לתפקיד ראש הממשלה: נתניהו 45% - גדעון סער 36%; נתניהו 55% - לפיד 32%; נתניהו 43% - לפיד 33%.

הסקר נערך עבור עיתון "מעריב" על ידי מנחם לזר, מנכ"ל פאנלס פוליטיקס. בסקר השתתפו 593 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט (פנייה להשתתף בסקר נשלחה ל־2,940 חברים בפאנל).

הסקר בוצע אתמול על גבי מדגם מייצג של 593 חברים בפאנל המשיבים של Panel4all בקרב האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.2%. שיעור המתלבטים הכללי: 16%.