"אני מוכנה לישון בחדר מלא גבינות”, אומרת שירלי קרשובר, מורה לחינוך מיוחד ומנהלת קבוצת הפייסבוק “חיפאים רעבים מצייצים”. “אם תיתן לי את הבחירה בין בשר לחלב – תמיד אעדיף את החלבי, וחג שבועות הוא החג האהוב עליי ביותר, הרבה בזכות הגבינות. הגבינות שאני הכי אוהבת הן הקשות. אני פחות אוהבת את הגבינות הרכות, אבל צורכת גם אותן”.
גבינות הן גם אהבה גדולה של שלומי קעטבי, ניצב בדימוס במשטרת ישראל. “כל גבינה מספרת סיפור”, הוא אומר. “גבינה בלי סיפור לא מעניינת אותי, אבל כשיש גבינה שמאחוריה סיפור – זה מרתק אותי. אני אוהב גבינות שהן הכי קרובות למצב הטבעי שלהן, בעיקר יוגורטים טובים, שאני אוהב להכין לבד. אני בעיקר אוהב גבינות פשוטות. גבינה מתוחכמת מדי או מיושנת פחות עושה לי את זה. זה כיף, אבל לא כמנה עיקרית”.
מחפש בנרות
“בעבר עשיתי טיול קרוואנים עם אשתי והילדים באיטליה”, מספר עמית גלבר, מנהל בקהילת “אינסטגרם ישראל +” בפייסבוק. “עלינו להרי הדולומיטים באיטליה, והדבר היחיד שעניין אותי באותו רגע היה לקחת צלחת גבינות ויין טוב ולשבת מול הנוף הזה. לא משנה איפה בעולם אני נמצא – כוס יין, צלחת גבינות ליד ונוף יפה – זה גן עדן בעיניי”.
“גדלתי בבית עיראקי, שהגבינה בו לא הייתה מרכיב משמעותי במזון כמו בבית אירופי קלאסי, ולכן אני לא בדיוק יכול לומר מהיכן האהבה הזו לגבינות, אבל יש בגבינות החריפות משהו שמעיף לי את הראש מבחינת הטעם, וזה משהו שאני מחפש”, מסביר דוד שאבי, שדרן ברדיו זה רוק. “יש בגבינות עוקץ שאני מחפש”.
חגיגה של טעמים
“אני אוהבת גבינות מהיום שבו אני זוכרת את עצמי”, אומרת אשת יחסי הציבור לימור כרסנטי. “יש משהו במרקם, בניחוחות ובקלילות של הגבינות שמושך אותי מאז ומתמיד. אני מאוד אוהבת גאודה, ברי, גבינות צרפתיות, גבינות רכות. אבל בעיקר את הגבינה הכחולה. בחו”ל אהבתי את גבינת הבושה עיזים שמגיעה אלינו מצרפת. חלק מייחודיות הגבינה טמון בטעמה המיוחד, שנע בין מתוק ופיקנטי. ביס אחד שלה מהווה חגיגה של טעמים, כזו שבין היתר משלבת בין מרקם גרגירי לרך. בישראל אני אוהבת לטעום הכל, ולא רק במשקים, אלא בכל סמטה שאני פוגשת גבן או סופרמרקט”.
אורי בצלאל, חובב גבינות מושבע, לקח את האהבה שלו לגבינות כמה צעדים קדימה והחל להכין גבינות. בקיץ הוא צפוי אף לנסוע לאיטליה כדי להעמיק את הלמידה. “אבא שלי היה מכין את הכל, וירשתי את זה ממנו”, הוא מספר. “אני מכין את הלחם ואת הגבינות לבדי. כבר 50 שנה שאני חובב גבינות, מהרגע שבו טעמתי בפעם הראשונה גבינה ביתית של אבי. אני דואג להתעדכן בכל סוג גבינה חדש שיוצא, והיה חשוב לי ללמוד להכין גבינות כדי להעשיר את הידע שלי בנושא. נכון להיום אני מכין את כל סוגי הגבינה לבד בבית, והכנתי עד כה מעל 100 סוגי גבינה”.