"אוזני המן עשירות בקלוריות רבות", אומרת מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן-פתח תקווה בשירותי בריאות כללית מריאנה אורבך לקראת חג פורים.

"ביחידה אחת של אוזן המן קטנה ועשויה מבצק פריך יש כ־150־300 קלוריות", היא מתריעה. אורבך ממליצה לבחור את אוזני ההמן האיכותיות ביותר, אך לצמצם באכילתן.

"העדיפו אוזני המן שעשויות מבצק שמרים, המכילות רק כמחצית מהקלוריות וניתן להכינן עם שמן איכותי. זה עדיף על אוזני המן העשויות מבצק פריך", היא ממליצה.

לדבריה הפרג, לעומת זאת, המשמש למילוי רוב אוזני ההמן, נחשב למזון בריא, עשיר בסידן, ויטמינים ואבץ. "בכפית אחת של פרג יש כ־41 מ"ג סידן, 0.26 מ"ג ברזל, 9 מ"ג מגנזיום, 20 מ"ג אשלגן ו־0.3 מ"ג אבץ, והפרג גם מכיל ויטמינים ממשפחת B", היא מסבירה. "הפרג, יחסית לסוגי מילויים מסורתיים אחרים, הוא גם דל בקלוריות. בכפית אחת של פרג יש כ־15 קלוריות בלבד".