טעויות תרופתיות הן אירוע הלוואי השכיח ביותר בבתי חולים, לא רק במונחים כמותיים, אלא גם בתחלואה ותמותה. טיפול תרופתי שגוי יכול להיות הרה אסון ולגרום למטופל נזקים קשים, לעיתים בלתי הפיכים ואף למוות. עפ"י הספרות והמחקרים שנעשו בישראל, מדי שנה, מתים קרוב ל-2,000 איש כתוצאה מטעויות במתן תרופות.
ארגון הבריאות העולמי (WHO) בחר להקדיש את "יום בטיחות הטיפול" של שנת 2022 לנושא של הטיפול התרופתי, על מנת להעלות את המודעות של חשיבות בטיחות הטיפול התרופתי והבנת המורכבות הנדרשת במניעת נזקים הקשורים לניפוק תרופות.
למרות הנתונים המדאיגים בעולם, בישראל אין נתונים ורגולציה של משרד הבריאות לטיפול בנושא. כיום קיימים רק דוחות פנימיים שנעשו ע"י מחלקות סיכונים בקרב בתי החולים, והם חסויים. במצב דברים זה, אף בה"ח אינו מעוניין לחשוף את מספר הטעויות בניפוק תרופות, אשר מתרחשות מידי יום כעניין שבשגרה. הפיקוח שנעשה מתקיים בתוך כתלי בית החולים ונתון לניהול הפנימי של הנהלת בה"ח. יתרה מכך, רוב הטעויות שמתרחשות בפועל, אינן מתגלות ומתוקף כך, אינן מדווחות.
משרד הבריאות ובעיקר האגף לניהול סיכונים של משרד הבריאות, אינו מבצע ניטור ואכיפה בקרב בתי החולים הציבוריים והממשלתיים, שנמצאים תחת פיקוחו, על מנת להקטין את כמות הנזקים. כך הפך נושא אקוטי, בעל השלכות ישירות על בטיחות המטופל, לנושא פרוץ ללא רגולציה, ופיקוח של משרד הבריאות.
הנזק הקשור לטיפול תרופתי מהווה את החלק הגדול ביותר מסך הנזק הניתן למניעה, הוא פוגע שלוש פעמים: דורש התערבות רפואית נוספת למניעת הנזקים, גורם לנטל פסיכולוגי למטופל ולמטפל ולפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, על ידי מניעת הטעויות בניפוק תרופות ניתן היה לחסוך 42 מיליארד דולרים מההוצאות הכוללות לבריאות ברחבי העולם.
בישראל אין הטמעה של מערכות עקיבות לתרופות, בבתי החולים בישראל, שעומד בסתירה להטמעת המערכות במדינות מערביות מתקדמות.