לא נכנעים למצב הביטחוני: כנס החדשנות למחלות לב וכלי דם (ICI) ה-28, שאמור היה להתקיים בדצמבר האחרון, ייערך ב-25-26 בפברואר בתל אביב.

"אנו נחושים להמשיך את קיום הכינוס מידי שנה ולא להיכנע לאויבינו. נמשיך להוכיח את חשיבותה המרכזית של ישראל בקידום תהליכים טכנולוגיים בארץ ובעולם ובהצלת חיים של המטופלים", אומרים לוואלה בריאות פרופ' חיים לוטן ופרופ' רפי ביאר, יוזמי הכנס ומנהליו לאורך 28 שנות קיומו.

בכנס השנה יוצגו פיתוחים בתחום צנתורי המוח ושליפת קרישים שמצילים חיים ומונעים נכויות קשות, לצד פעילות ענפה של חברות ישראליות כמו Rapid Medical ו-Cereterieve וחברות רבות אחרות. כמו כן, תציג חברתVIZ-AI , מהמובילות בעולם שעוסקת באבחון שבץ על סמך בדיקת דימות מתקדמת באמצעות בינה מלאכותית.

בכנס יוצגו גם פיתוחים חדשניים בתחום מסתמי הלב. לאחר שהטיפול במסתם האאורטלי הפך לטיפול כמעט שגרתי במקום ניתוח לב פתוח, המאמץ כיום נמצא בתחום המסתמים המיטרלי והטריקוספידלי. בין החברות הישראליות בתחום שיציגו בכנס אפשר למצוא את Innovalve, Cardiovalve ו-Trisol וחברות נוספות שנמצאות בשלבים מתקדמים של פיתוח המוצר.

בנוסף, יוצגו פיתוחים טכנולוגיים בתחומי הסטנטים וטיפול בהיצרויות כליליות, שמאפשרים טיפול ללא ניתוח במקרים מורכבים כמו היצרויות בעורק הראשי, היצרויות מרובות סידן ועוד.

עוד יוצגו בכנס השנה פיתוחים שכוללים בינה המלאכותית, החל מתחום הדימות ועד לאי ספיקת הלב, שבו משמשים כלים של בינה מלאכותית למעקב אחרי חולים בבתי החולים ובבית, כמו זה של חברת Cordio שמשתמשת בבינה מלאכותית בניתוח הדיבור של החולה כדי לאבחן הידרדרות במצבו.

בין אלפי המשתתפים שיגיעו השנה לכנס אפשר למצוא מנהלי חברות מובילות בתחום הקרדיולוגיה, בכירים מהתעשייה, רופאים ממגוון תחומים, צוותים סיעודיים, מהנדסים, יזמים בתחום הרפואי, נציגי חברות ציוד רפואי, קרנות הון סיכון המחפשות את החד-קרן הבא ורבים נוספים.

הכנס יכלול הרצאות בלמעלה מ-50 מושבים ותוצג תערוכה של טכנולוגיות חדשניות מהארץ והעולם. בין שלל הנושאים הכנס יעסוק במהפכת הרפואה הדיגיטלית, בפיתוחים חדשים למעקב רפואי בבית וכן בהגנת סייבר בעולם הבריאות.