ערן אזולאי, שהורשע בגין דריסת הילד ברק חורי ביום כיפור בשנת 2021 החליט שלא להתייצב בכלא לריצוי עונשו וישלם על כך 50 אלף שקלים. אזולאי לא התייצב במשך עשרה ימים, ובית המשפט המחוזי בתל אביב החליט לחלט 150 אלף שקלים בשל כך מתוך כספי הערובה והערבות העצמית.

חשד מזעזע: תושב הרצליה הצית מיצג תמיכה בחטופים בעזה
הפרקליטות לא ביצעה שימוע – כתב האישום בוטל

על ההחלטה הוגש ערר לבית המשפט העליון, ובמקביל גם לבית המשפט המחוזי. במחוזי הערר נדחה, בקביעה כי הסמכות בידי בית המשפט העליון. בבקשתו, אזולאי טען לנסיבות מקלות לאי התייצבותו אשר אינן מצדיקות את החילוט. בתום דיון, השופט אלרון החליט כי אזולאי ישלם על אי התייצבותו, אך קבע כי הסכום יהיה נמוך משמעותית.

השופט אלרון כתב בהחלטתו: "לנוכח נסיבותיו הייחודיות של המקרה דנן, כמפורט בסעיפים 37-36 לערר, ולפנים משורת הדין, יש להפחית את גובה החילוט באופן שזה יעמוד על 50,000 ש"ח בלבד, וזאת מתוך הערבות הבנקאית שהופקדה בבית המשפט".

כזכור, באפריל האחרון בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר על ערן אזולאי 10 שנות מאסר, 20 שנות פסילת רישיון ופיצויים בגובה 150 אלף שקלים, לאחר שבמהלך יום כיפור, לפני כשנתיים, פגע עם רכבו בברק חורי ז"ל וגרם למותו.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב בערב יום הכיפורים לפני כשנתיים סמוך לשעה 19:00 נהג אזולאי ברכבו בכביש 4 לכיוון צפון, לאחר ששתה משקאות אלכוהוליים בבאר יעקב. נוכח כניסת יום כיפורים הייתה תנועת כלי הרכב בכביש מועטה ואיטית.

באותה העת רכב חורי על אופניו בכביש 4 בנתיב נסיעתו של אזולאי ולפניו בכביש. במהלך רכיבתו, עצר חורי על מנת לשאול עוברת אורח לכיוון נסיעתו. משהגיע אזולאי אל מקום עצירתו, פגע בחורי בעוצמה עם חזית הרכב. כתוצאה ממעשיו של אזולאי נפצע חורי באורח אנוש וזמן קצר לאחר מכן נפטר מפצעיו.

השופט ציון קפאח גזר על אזולאי 10 שנות מאסר, 20 שנות פסילת רישיון ופיצויים בגובה של 150,00 שקלים בגין הרשעתו בעבירות המתה בקלות דעת ונהיגה תחת השפעת משקאות משכרים. 

במהלך שלב הטיעונים לעונש העיד אביו של ברק, איציק חורי, אשר סיפר על האובדן הגדול ואמר: "ברק כבר לא יזכה לצו החיים ולא יוכל לממש את פרץ הרעיונות שהגה והכשרון בו התברך.

בשמו של ברק בני ז"ל, וגם בשמם של אלפי ילדים, בני נוער ואנשים מן היישוב, שעלולים להיפגע מהתנהגות פלילית מסוג זה, ביום כיפור, או בכל יום אחר, בכביש, ברחוב, ובכל בסביבה בה כולנו אנו חיים ופועלים, ראוי שתצא מכאן אמירה ברורה בהתאם לנסיבות החמורות של המקרה הזה. רק בענישה הולמת יוכל לצאת מכאן מסר חברתי וגם ציבורי חד ונוקב".

בגזר הדין ציין השופט קפאח כי "אופן נהיגת הנאשם ותוצאתה הנוראה פגעו בערך קדושת החיים ובחובה להגן על שלמות גופם ונפשם של המשתמשים בדרך ובכללם רוכבי האופניים. המעט שבאמירה זו מכיל את המרובה ואין בו כדי לבטא את עוצמת הפגיעה בקדושת החיים שהינה הערך הנעלה מכל בחברה מתוקנת ונאורה".

לאחר קבלת גזר הדין מסרה עו"ד רותם נוימן וסרמן מפרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) כי "בנובמבר 2021 היה אמור ברק חורי ז"ל לחגוג את בר המצווה שלו. במקום זאת, כחודשיים קודם לכן, כבה פתיל חייו. ביום היחיד בשנה שבה הולכי הרגל ורוכבי האופניים מחליפים את המכוניות, שעט לעברו הנאשם במהירות".

"חרף מודעתו למוסכמה החברתית בדבר השימוש בדרכים על ידי הולכי רגל ורוכבי אופניים ביום כיפור וחובת הזהירות המוגברת שחלה עליו בהקשר זה, נהג הנאשם בנהיגה 'עיוורת', במהירות גבוהה ותחת השפעת משקאות משכרים.

תופעת הקטל בכבישים, שמלווה את חיינו כאן באופן קבוע ומתעצם - היא לא גזירת גורל. הטלת ענישה משמעותית ומוחשית על ידי בתי המשפט היא נדבך משמעותי במאבק בתופעה, וזאת בייחוד כשמדובר בעבירות המבוצעות תוך קלות דעת".