גדי דבירי חורש את הארץ בחיפוש אחר מזיגת הבירה המושלמת...

רביעי, שמונה בערב, באגסי בפלורנטין. המקום די ריק, בחוץ קצת יותר מלא, בפנים כמה מתושבי השכונה ועוד זוג שנראה כמו זוג מהשכונה שמארח את ההורים בפאב השכונתי. על הבר בחורה שמנהלת דיאלוג נמרץ עם הברמנית על עניינים שבינו לבינה: "מה הייתי צריכה להגיד לו", "מה הוא לא אמר לי", "אני כבר לא ילדה", "יש לי את הכבוד שלי", "פעם הייתי חושבת אחרת" וכו'...

האווירה נינוחה, המוזיקה עכשווית, הווליום מתאים לשיחה והבחורה על הבר המשיכה לחפור(צילומים: גדי דבירי)
האווירה נינוחה, המוזיקה עכשווית, הווליום מתאים לשיחה והבחורה על הבר המשיכה לחפור(צילומים: גדי דבירי)
האווירה נינוחה, המוזיקה עכשווית, הווליום מתאים לשיחה והבחורה על הבר המשיכה לחפור... (צילומים: גדי דבירי) לפני מספר שנים נהגתי לבלות במקום מדי פעם עם חברים. היינו מגיעים חבורה די גדולה של אנשים וברוב המקרים השולחן החביב עלינו היה פנוי. שלא כמו היום, היינו מגיעים בשעות הערב המאוחרות יותר כשהמקום היה מלא ורועש. זכור לי מקרה, מזעזע מבחינתי, בו אחד מהחבר'ה ביקש בירה לף וקיבל אותה בכוס של לאגר. גם החבר הרגיש לא משהו עם צורת ההגשה וביקש שיחליפו לו את הכוס - אם לא לכוס המקורית אז לפחות לכוס עם רגל. הפעם החלטתי לשבת על הבר ומכיוון שהייתי בדרך מפה לשם, החלטתי ללכת על משהו רגוע, טובורג. הברמנית היתה נחמדה ויעילה ומיד נחתה מולי כוס הטובורג מלווה בצלחת חמוצים וחיוך. הבחורה על הבר המשיכה לחפור על חיי האהבה שלה. בגזרת האוכל מציע המקום מגוון מנות - חלקן קטנות לליווי הבירה, וחלקן גדולות להשביע את הרעב. החלטתי להרגיש כמו בספרד ולהזמין מנת פילטים של אנשובי על פלפלים חריפים קלויים. מנה שהתאימה כמו כפפה לטובורג, הרבה יותר מהחמוצים. האווירה היתה נינוחה, מוזיקה עכשווית בווליום מתאים לשיחה והבחורה על הבר המשיכה לחפור. אז מה היה לנו שם?  
מזיגה
מזיגה
[tipso tip="ברז הבירה הוא הקצה הגלוי של מערכת המזיגה הנחבאת אל הכלים. למזיגה של בירה ישנם כללים שמטרתם להוציא מהברז את התוצאות הטובות ביותר. אם זו מזיגה איטית שמייצרת ראש קצף מרשים, או מזיגה מהירה בשעות לחץ. ניקיון עמדת המזיגה והברזים ועבודה מקצועית של המוזג, יבטיחו התחלה טובה לכוס בירה מושלמת.">מזיגה:[/tipso] יעילה ומהירה, אם כי לא לפי כל כללי הטקס. הכוס הוצבה ישרה מתחת לברז וכשהקציפה - שפכה הברמנית קצת מהכוס כדי לפנות מקום לעוד בירה. הברזים נקיים ומצוחצחים.ציון: 15 נקודות  
הגשה
הגשה
[tipso tip="זמן הגשה - האם זה היה מהיר או שמא הכוס חיכתה בבושת פנים למלצר עד שהתפוגג לה כל הקצף. הכוס - לכוס המאחסנת את הבירה תפקיד מרכזי בהצגת המוצר ללקוח ובמיתוג הבירה. ישנן צורות רבות לכוסות ואף נפחים שונים. כל מבשלה בחרה בכוס מסוימת בה תוגש הבירה שלה. כוס שתחמיא להיבטים אותם רצתה המבשלה להדגיש, וכמובן - תישא את לוגו המבשלה בגאווה. ניקיון - בנוסף לצורת הכוס ולנפחה המתאים, קיימת חשיבות רבה לניקיון הכוס. שאריות שומן בכוס ידכאו את ראש הקצף של הבירה ויעלימו אותו, גם שאריות חומרי ניקוי בכוס ישפיעו על טעמה של הבירה. טמפרטורה - טמפרטורת הכוס בזמן ההגשה יכולה להשפיע על הבירה שלכם. כוס חמה או קרה מדי תגרום להקצפת יתר. תחתית - לא פחות חשובה, היא התחתית עליה מניחים את הכוס, האם קיבלתם תחתית או נאלצתם לשבת ליד שולחן שנרטב מהכוס. האם התחתית תאמה את מותג הבירה אותו קיבלתם?">הגשה:[/tipso] כוס תואמת, ממותגת ונקייה עם סימון הכמות. קצף בכמות מתאימה, תחתית מתחת לכוס - אם כי לא התחתית התואמת לבירה, וחיוך שמלווה את הבירה.ציון: 18 נקודות  
איכות
איכות
[tipso tip="פאבים, בארים ומסעדות משחקים תפקיד חשוב בשימור הטעם והארומה שנוצרו בבירה, על-ידי מבשלי הבירה. בירה טובה בכוס של הלקוח אינה דבר שקורה מעצמו, הבירה צריכה טיפול נכון בנקודת המזיגה, לפני המזיגה ואף אחריה. טיפול רשלני ולא אכפתי יזרים לכם לכוס בירה מקולקלת, למרות שהבירה יצאה הכי טובה שאפשר תחת ידיו של המבשל. מזיגה של שאריות בירה בצנרת, מזיגה של בירה מחבית שנפתחה כבר מזמן ו לחצים לא נכונים במערכת המזיגה - כל אלה יביאו לירידה משמעותית באיכות הבירה והתפתחות טעמי לוואי.">איכות:[/tipso]הבירה היתה טרייה והגיעה בטמפרטורה טובה - לא מוגזת מדי או מוגזת פחות.ציון: 20 נקודות  
טעימות
טעימות
[tipso tip="בעשר השנים האחרונות עבר עולם הבירה בארץ מהפכה: ממגוון אדיר של ברז אחד או שניים על הבר הגענו למצב של אפילו 50 ברזים שונים של בירה במקום אחד וזה יוצר אתגרים. האם הצוות בקיא במגוון הבירות הנמזגות ומפגין מקצועיות? האם המלצר מכיר את סגנונות הבירה הנמזגים ויודע להתאים ללקוח בירה לפי טעמו? פינוק קטן ליד הבירה תמיד יתקבל בברכה, האם קיבלתם משהו ללוות איתו את הבירה? ואיך אפשר לשתות בלי משהו קטן ליד, האם יכולתם להזמין מהתפריט משהו שיהוה ליווי מתאים לבירה?">טעימות:[/tipso] עם הבירה מגיעה צלחת חמוצים. התפריט מגוון מאוד וכולל מנות לא שגרתיות לפאבים. בין אם תהיו רעבים או לא, תוכלו למצוא כאן משהו שיתאים לכם.ציון: 20 נקודות  
חוויה
חוויה
[tipso tip="בסופו של דבר באנו ליהנות והנאה מבילוי היא מכלול של דברים מלבד הבירה: האווירה, המוזיקה, החניה, האוכל, העלות, החיוך של העובדים, כל אלה יעזרו לקבוע אם המקום מתאים לקבל את המלצתנו.">חוויה:[/tipso] למרות שהמקום לא מתהדר בכמות מפלצתית של ברזים, עושה רושם שניתנה תשומת לב לספק מגוון שיקלע לטעמם של רבים. "סוסי עבודה" - לאגר בהיר (קרלסברג), לאגר כהה (טובורג), לצד בירות חיטה (ווינשטפן), סטאוט (גינס), בלגית בהירה וחזקה באלכוהול (קסטיל טריפל) ובירת פירות חזקה (קסטיל רוז') לאלה שעדיין לא התיידדו לגמרי עם הבירה.כבר-מזל שמצא חניה ברחוב וכתושב תל-אביב - החניה היתה חינם. מחיר הבירות: 26 עד 34 שקל לחצי ליטר, 34 שקל לבלגיות. בימים א-ה 50% הנחה על כוס בירה במידת שליש, יינות בכוסות וקוקטיילים. מנה יפה של פילה אנשובי על פלפלים חריפים וטוסטונים: 28 שקל. בסך הכל חוויה טובה.ציון: 15 נקודות  
ציון
ציון
[tipso tip="סיכום הניקוד של כל חמשת הפרמטרים (מזיגה, הגשה, איכות, טעימות, חוויה). בר או פאב שעבר את רף 80 הנקודות יזכה בתו האיכות של סנהדרינק!">ציון סופי:[/tipso]מקום טוב להרגיע את בו היום באווירה פלורנטינית, אך לא מתיימרת, על כוס בירה טובה.סה"כ: 93 נקודות

מומלץ סנהדרינק!

בירה איכותית - לוגו
בירה איכותית - לוגו
.