בשנים האחרונות צמח טרנד הדיאטה “ללא גלוטן". כלומר אנשים מאמצים תזונה ללא גלוטן מתוך רצון להיות להיות אופנתיים או כדי לרדת במשקל, אף על פי שאינם חולי צליאק, אלרגיים לחיטה או רגישים לגלוטן. האם דיאטה כזו יעילה?
תחילה נעשה סדר במונחים:
ממחקרים עולה שגיל החשיפה לגלוטן אינו משפיע על עצם הסיכוי לחלות בצליאק וגם שההנקה אינה מהווה גורם מגן מפניה. לכן החשיפה למזונות המכילים גלוטן תיעשה במסגרת המעבר למזון מוצק ועם החשיפה למזונות השונים.
לסיכום, אין הוכחה לכך שהימנעות מגלוטן בקרב אוכלוסייה בריאה יעילה יותר לירידה במשקל מדיאטה מאוזנת. כמו כן, כאשר אנו נמנעים מקבוצה שלמה של מזונות, אנו מוותרים על היתרונות שבהם כמו: ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.