מבשלים לכבוד פורים: לא רק פעם בשנה, הפרג בא להתארח

העולם נחלק לשניים: אלו שאוהבים פרג ואלו שלא אכלו מאפה שהוכן כהלכה מפרג טריץ רגע אחרי פורים הנה שלושה מתכונים שישנו את דעתכם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פסקל פורים
פסקל פורים | צילום: בועז לביא, יח"צ
3
גלריה

עם תום חג הפורים השולחנות בביתי עמוסים במגדלים של משלוחי מנות שהתקבלו בשמחה במהלך החג. ברור שלא את כולם נסיים עד סוף החג ותכולתם תמשיך איתנו עוד מספר ימים, אם לא שבועות.

היה לי מאוד קשה להתאפק, מיד הפשלתי שרוולים ונכנסתי למטבח לנסות את המתוקים. עכשיו, אני יודעת שהאנושות נחלקת לשניים: אלו שאוהבים את טעמם של גרגירי הפרג ואלו שלא אוהבים את חומר הגלם הזה והמפגש שלהם עם הטעימה הראשונה לא עשה להם את זה. אבל אני משוכנעת שאתם לא אוהבים פרג פשוט כי המאפה שטעמתם לא הוכן בדרך הנכונה, ואם תקפידו על הכללים גם לכן תהיה התנסות חיובית וטעימה.


החומרים:

(ל-60 עוגיות)

140 גרם (1 כוס) קמח, מנופה

140 גרם (1 כוס) קורנפלור

קורט מלח

250 גרם חמאה

70 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

1 כף (15 גרם) פרג שלם

לציפוי:

1 ביצה, טרופה

200 גרם פרג שלם

50 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה למשך 2-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מגלגלים לגלילה (כמו נקניק) בקוטר 3 ס"מ ומקפיאים.

מורחים את הגלילות בביצה הטרופה, מגלגלים את הגלילות בפרג ופורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.

מסדרים את העוגיות על מגש שעליו נייר אפייה. מפזרים מעל מעט סוכר. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.


החומרים:

(לתבנית בקוטר 26 ס"מ, או 2 תבניות אינגליש קייק)

לשכבת הפרג:

6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

160 גרם פרג טחון

לקרם השקדים:

100 גרם שקדים מולבנים

75 גרם חמאה

100גרם (1/2 כוס) סוכר

1 ביצה

1 חלבון

לציפוי שוקולד:

100 מ"ל (1/4 כוס + 1 כף) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

מקציפים את החלמונים בקערת מיקסר עם חצי כוס סוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב.

מוסיפים את גרדת הלימון ומאחדים את שתי המסות בתנועות קיפול, תוך הוספת הפרג הטחון.

להכנת קרם שקדים: במעבד מזון מרסקים היטב את השקדים, מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים. מוסיפים את הביצה והחלבון וממשיכים בערבול עד לקבלת קרם במרקם אחיד.

יוצקים את קרם השקדים לתבנית ששומנה מראש. מעל יוצקים את שכבת הפרג ומשטחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-25 דקות. מוציאים מהתנור כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן לפני שמצפים אותה.

להכנת הציפוי: יוצקים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה ומוסיפים את השוקולד. מערבבים בזריזות עד להמסה חלקה של השוקולד. יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה ומשטחים. מצננים היטב.

החומרים:

(לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

לבצק הפריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח, מנופה

50 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים

150 גרם חמאה

80 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר

1 חלמון

קליפה מגוררת מחצי תפוז

למלית פרג:

100 מ"ל (3/4 כוס) חלב

150 גרם (כוס וחצי כוס) פרג טחון

120 גרם (3/4 כוס) דבש

50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך

50 גרם (חצי כוס) צימוקים

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

לקרם שקדים:

125 גרם חמאה

125 גרם (חצי כוס) סוכר

2 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור

70 גרם (חצי כוס) קמח, מנופה

140 גרם (1 כוס) שקדים, טחונים דק

10 גרם (1 כף) רום

אופן ההכנה:

הכנת המלית: יוצקים את החלב לקלחת, מבשלים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את גרגרי הפרג ומערבבים עד שהחלב נספג.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הדבש, האגוזים, הצימוקים, גררת התפוז, תמצית הווניל והחמאה. מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.

מעבירים את קרם השקדים לשק זילוף ומזלפים על פני מלית הפרג רצועות קרם בצורת שתי וערב. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 20 דקות, עד שקרם השקדים מזהיב. מצננים ומגישים.

תגיות:
אוכל
/
פרג
/
פורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף