• 1/2 ק"ג כבדים, נקיים ומוכשרים
• 3–2 כפות שמן
• 2 בצלים, פרוסים דק
• 1 כפית פפריקה
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 3 ביצים קשות
• 1 כף שמן
• 4 כפות בצל קצוץ טרי
על להבה פתוחה צולים את הכבדים וממליחים אותם. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את רצועות הבצלים עד לקבלת גוון חום זהבהב (קרמל). מוסיפים את הכבדים ומטגנים. מוסיפים את הפפריקה, המלח והפלפל. טוחנים הכל יחד עם הביצים הקשות, מערבבים ומוסיפים את השמן והבצל הקצוץ. שומרים במקרר עד להגשה.
• 1/4 1 כוסות קמח, מנופה
• 2 כפיות שמן
• 1 כוס מים
• 3 ביצים, טרופות
• 1 כפית סוכר
• קמצוץ מלח
• 2 כפיות שמן
• 2 כפות שמן
• 2 בצלים, קצוצים דק
• 1/2 ק"ג בשר טחון
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית פפריקה
• 1/4 כפית קימל טחון
• 1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות קטנות
• 1 עגבנייה, קצוצה ללא קליפה וגרעינים
• 1/2 כוס ציר מרק (אפשר כפית אבקת מרק מעורבבת עם מים רותחים)
• 50 גרם מרגרינה/שמן
• 3–4 כפות קמח, מנופה
• 1/2 1 כוסות ציר מרק מוכן
• 6 כפות עגבניות, מרוסקות ללא קליפה וגרעינים
• מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
• 1/4 כפית פפריקה
• 2 כפיות מיץ לימון
במחבת בקוטר 20 ס"מ מחממים על להבה נמוכה את 2 כפות השמן שנותרו (שופכים את השמן אל צלוחית כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר). נוטלים במצקת מן התערובת המוכנה ויוצקים במרכז המחבת. מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה.
מערבבים את הרוטב ומחממים תוך כדי הוספת נוזלי הבשר ששמרנו. בוחשים ויוצקים את הרוטב על החביתיות הממולאות בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים במשך 5 דקות ומגישים.
• 5 עצמות
• 1 נתח בקר (250 גרם)
• 12 כוסות מים
• 1 כף מלח
• 2 בצלים
• 4 שיני שום
• 3 גזרים
• 1 ראש סלרי
• 2 שורשי פטרוזיליה
• 1 פלפל ירוק בהיר
• 1 עגבנייה
• 5 עלי כרוב
• 1 צרור פטרוזיליה
• 1 צרור שמיר
• 8 גרגירי פלפל שחור שלמים
• 1/2 כפית פפריקה
• 2 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות היטב
• 300 גרם בשר בקר (צוואר)
• 1 תפוח אדמה קטן, מגורר וסחוט
• 2 כפות סולת
• 1/2 כפית פפריקה
• מלח ופלפל לפי הטעם
מסננים את נוזלי המרק. את הירקות והבשר אפשר להגיש בנפרד או להשתמש בהם למליות שונות. מביאים את נוזלי המרק לרתיחה, מוסיפים את הכופתאות שבושלו ומחממים יחד כדקה. מגישים את המרק הצלול עם 3 כופתאות לכל סועד, מעטרים בעלי פטרוזיליה.
• 2 ק"ג בקר, חתוך לקוביות
• 1 כוס קמח, מנופה
• 8 כפות שמן
• 3 בצלים, קצוצים דק
• 2 שיני שום כתושות
• 3 גמבות, חתוכות לקוביות קטנות
• 3 גזרים, מגוררים דק
• 1 כף פפריקה
• 1 כוס של עגבניות, חתוכות לקוביות, ללא קליפה וגרעינים
• 1 כוס יין אדום חצי יבש
• 1 כפית קימל טחון
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
• 1 ביצה גדולה L
• 1 חלמון ביצה
• 3.5 כפות מים
• 1 כף שמן
• 1 כפית מלח
מערבבים כדי שהבצקניות לא יידבקו אל תחתית הסיר, ומבשלים במשך 8–10 דקות או עד שחתיכות הבצק צפות. מסננים ושוטפים במים קרים. מחממים במחבת נפרדת כף מרגרינה או שמן ומוסיפים את הבצקניות המסוננות והמבושלות. מערבבים בעדינות. מגישים את הבצקניות על צלחת ולצדן מניחים את הצלי המוכן.
• 750 גרם מלפפונים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
• 1 בצל גדול, לבן או סגול לפי טעמכם, חתוך לפרוסות דקיקות
• 1 חופן שמיר קצוץ
• 3 כפות חומץ
• מלח, פלפל וסוכר (או דבש)
מניחים את כל החומרים בקערה רחבה. כחצי שעה לפני ההגשה מתבלים במלח, פלפל וסוכר. מערבבים היטב ומגישים.
• 1 צנצנת (350 גרם) דבש
• 1 כוס סוכר חום
• 4 ביצים גדולות, מופרדות
• 1/3 כוס שמן
• 1/2 כפית ציפורן
• 1/2 כפית קינמון
• 2 כפיות קליפת לימון, מגוררת
• 1 כף תמצית רום
• 1 כף תמצית וניל
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 1 כפית סודה לשתייה
• 2 כוסות קמח, מנופה
• 3 כפות מים
• 3 כפות אבקת סוכר
• 5 כפות שקדים פרוסים ומולבנים, קלויים עד לקבלת גוון חום־זהבהב עדין
• מעט שמן
• 2 כפות פירורי ביסקוויט
יוצקים לקערה רחבה את הדבש, מוסיפים מחצית מכמות הסוכר והחלמונים וטורפים היטב. מוסיפים את התבלינים, את קליפת הלימון, הרום והווניל.
משמנים את התבנית ומפזרים את פירורי הביסקוויט. יש לנענע את התבנית כך שהפירורים יצפו בשכבה אחידה את כל התבנית, התחתית והדפנות.
מערבבים בקערית את המים ואת אבקת הסוכר ויוצקים על פני העוגה כשהיא עדיין חמימה. מפזרים על פני העוגה או סביבה את השקדים הקלויים.
• 4 כוסות מים
• 1 כוס סוכר
• 2 מקלות קינמון
• 10 תפוחי עץ, קלופים
• סליל קליפה מלימון אחד
• 1 כוס יין מוסקט לבן
יוצקים את המים והסוכר לסיר רחב. מערבבים ומניחים על להבה בינונית. מוסיפים את מקלות הקינמון ומבשלים במשך כ–20 דקות, עד לקבלת סירופ סוכר.
מוסיפים את קוביות תפוחי העץ, את קליפת הלימון והיין. מערבבים ומבשלים בסיר מכוסה במשך כ–25 דקות. מוציאים את סליל קליפת הלימון ואת מקלות הקינמון. שומרים במקרר עד להגשה. מגישים קר מאוד בכלי גבוה שמניחים במרכז השולחן. ממנו מגישים לסועדים בכלים אישיים.