באולם מליאת הכנסת יהדהדו היום (רביעי) שוב צלילי השפה הגרמנית בשעה שנשיא הבונדסטאג של גרמניה, נורברט לאמרט, יישא במליאה נאום מיוחד לציון 50 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין גרמניה לישראל.



לאמרט יוכל לנאום בגרמנית לאחר שוועדת הכנסת אישרה לאחרונה את בקשתו של יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, בעניין. לאמרט אינו הראשון לנאום במליאת הכנסת בגרמנית. קדמו שורה של אישים גרמנים. הראשון שבהם היה נשיא גרמניה שעבר, יוהאנס ראו, שנאם בפני המליאה במהלך ביקור ממלכתי בארץ בשנת 2000.



ההחלטה של יו"ר הכנסת דאז, אברהם בורג, לאפשר לראו לנאום בגרמנית, זכתה לביקורת מצד חברי כנסת שונים, אך בזמן הנאום של ראו לא נרשמו כל הפרעות במליאה.



ב-2008 נאמה בכנסת בגרמנית הקנצלרית, אנגלה מרקל, אלא שחלק מחברי הכנסת החרימו בשל כך את הדיון. ביניהם היה ח"כ לשעבר אריה אלדד (האיחוד הלאומי-מפד"ל) שיצא בהפגנתיות מהאולם המליאה בעת נאומה, עבר לחדר ההרצאות בכנסת, ושם הקריא משיריו של אורי צבי גרינברג.



ח"כ שלי יחימוביץ (העבודה), בת לניצולי שואה, הודיעה בשעתו שגם היא תיעדר מהמליאה והסבירה: "לא אהיה במליאה בעת נאום מרקל בגרמנית. מרקל ידידת ישראל, אך ההחלטה לאפשר נאום בגרמנית מעל בימת כנסת ישראל, אף שהדבר אינו נדרש בפרוטוקול, היא קהות חושים כלפי ניצולי השואה שהגרמנית עבורם היא שפת מעניהם - קציני האס.אס, מפקדי המחנות והגסטפו. גרמניה ידידתנו, אך ראוי שבדור הזה ניזהר בנפשם הפגועה של הניצולים".



בפברואר 2014 התרחשה במליאה תקרית דיפלומטית במהלך נאום בשפה הגרמנית שהשמיע נשיא הפרלמנט האירופי מרטין שולץ. יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, ועמו ח"כים ממפלגתו, קטעו את נאומו של שולץ בקריאות ביניים ואחר כך נטשו בהפגנתיות את המליאה משום שלדבריהם השמיע דברי שקר כלפי ישראל. שולץ אמר אז כי ישראל מטילה מצור על עזה וסיפר כי שמע מצעיר פלסטיני ברמאללה תלונה על כך שישראלים בשטחים מקבלים יותר מים מפלסטינים.



לישיבה החגיגית היום במליאת הכנסת הוזמנו 850 אורחים והיא תתקיים במעמד נשיא המדינה, ראובן ריבלין. ביקור האורח במשכן ייחתם בערב חגיגי בטרקלין שאגאל ובקונצרט של התזמורת הפילהרמונית הישראלית, בניצוחו של מי שהוכתר על ידי המגזין מיוזיקל אמריקה כ"מנצח השנה 2015", ג'נאנדראה נוזדה ובשיתוף הכנר המוביל של התזמורת הפילהרמונית ברלין, רודיגר ליברמן. זו הפעם השנייה אי פעם שהתזמורת הפילהרמונית מופיעה בכנסת.



התזמורת תנגן במשך כשעה את הסימפוניה השלישית (הסקוטית) של המלחין היהודי-גרמני פליקס מנדלסון, אשר הוחרם על ידי המפלגה הנאצית, שאף הודיעה לגבי חלק מיצירותיו כי מחברן "אינו ידוע".