כמעט שבע שעות נמשכה היום (שני) חקירתו החמישית של שר הפנים אריה דרעי במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 להב 433 בלוד. השר דרעי נחקר על מעורבותו בהעברת כספי מדינה, בסך של מאות אלפי שקלים, אל עמותות שנוהלו על ידי בני משפחתו, ועל עבריתו מס שביצע, לכאורה, במסגרת מכירת דירות לאחיו.



בפרשה, כך נטען, עולה החשד להעברת נכס שבבעלותו של דרעי בשכונת גבעת שאול ללא תמורה כביכול לאחיו עו"ד שלמה דרעי, שגם הוא נחקר בפרשה. כמו כן הוא חשוד ברכישת בית נופש ביישוב ספסופה ביחד עם בני משפחתו מבלי שהעביר דיווח ראוי לרשויות המס כדין. עסקאות אלו כלולות בתוך פרשה המכונה ענייני הנדל"ן אולם ביאח"ה מנהלים בנוסף פרשה אחרת המתייחסת לקשרים שבין שר הפנים דרעי למיליארדר מיכאל מיריאשווילי . על פי החשד העביר מיריאשווילי תרומות בסכומים נכבדים לעמותות "מפעלות שמחה" ו "יהודה יעלה " בראשותה של יפה דרעי רעיית השר.



כזכור, לפני כחודשיים נחקרו במשך יותר משש שעות בלהב 433 בלוד דרעי ורעייתו יפה. השניים חשודים במעילה של כספים שיועדו לעמותות שבניהולה ובראשותה של יפה דרעי, "מפעלות שמחה" ו"יהודיה יעלה", ובנוסף לכך בעבירות של גניבה, דיווח כוזב, מרמה ועבירות מס. לאחר החקירה אמרו במשטרה כי לא מן הנמנע כי כי השניים יזומנו לחקירה נוספת בעניינם.



נחקרה גם היא בפרשה. יפה דרעי, צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
נחקרה גם היא בפרשה. יפה דרעי, צילום: יונתן זינדל, פלאש 90


דרעי ביקש שלא לצאת נגד גורמי האכיפה

בין השאר חשודות תרומות שנתנו לעמותות מידי המיליארדר מיכאל "מיכו" מירילשווילי ובנו יצחק מירילשווילי, משם על פי החשד עבר הכסף לידי בני הזוג דרעי באמצעות עובדים לכאורה ובצינורות עקיפים. זו הייתה חקירתם השנייה של בני הזוג, חקירה קודמת נמשכה קרוב ל-12 שעות ועד לשעה 22.00 בלילה כשבמהלך החקירה עימתו אותם החוקרים, כל אחד בנפרד, עם חומר הראיות והמסמכים שנאספו עד כה במהלך החקירה.

דרעי ביקש אז ממקורביו שלא לצאת כנגד ארגוני החקירה והאכיפה, לשמור על איפוק ולהמתין בסבלנות עד לסיומה של החקירה. "הוא רגוע ובטוח בחפותו ובניקיון כפיו" אומר גורם המקורב לשר הפנים. "הוא ביקש מכולם שלא להתלהם ולא לדבר חלילה סרה על אף אחד מגורמי החקירה. הוא מאמין במערכת האכיפה שתעשה את עבודתה נאמנה ובסופו של יום יוכח כי לא עשה דבר שיש בו גוון של פלילי".

כספים שהועברו לעמותות ברשות יפה דרעי ומשם למשפחה

בחודש יוני עיכבה המשטרה מספר מעורבים, בהם חבר הנהלת עיריית ירושלים משה ליאון, ששמו נקשר לקרן ששילמה עמלות לדרעי מיד עם שחרורו מהכלא בעקבות הרשעתו בפרשה הקודמת ולפני שחזר לחייו הציבוריים. דרעי, כך עולה, תיווך בין הקרן לתורם אייל הון ובגין התיווך קיבל עמלות, כך לדברי ליאון ששוחרר ללא תנאים מגבילים כשעתיים לאחר שהגיע לחקירה.

עוד נחקרו בתם של בני הזוג דרעי, מנהלת לשכתו של השר, מנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל עו"ד אריאל משעל, עוזרו של שר הדתות, עו"ד ארז מלול, איש העסקים משה הבא לשעבר ראש אגף התקציבים באוצר וכאמור המיליארדרים ממשפחת מירילשווילי. עוד נחקרה קרובת משפחתה של דרעי, המועסקת כגננת ומנהלת מעון השייך לאחת העמותות בראשותה של דרעי, ואשר הייתה מורשת חתימה באותה עמותה. החוקרים הטיחו בה חשדות על כספים שהוצאו לטובת הלוואות ארוכות טווח לכאורה לעובדים וטענו כי מיד אחרי שהופקדו 10 שיקים בסכום של כולל של כ-80 אלף ש"ח הם הוצאו במזומן על ידי אותם עובדים ולהערכת החוקרים הועברו בעקיפין לבני משפחת דרעי.

מנהלת הגן הכחישה את החשדות האמורים ומיד לאחר מכן סירבה לשתף פעולה עם החוקרים שהחליטו לשלוח אותה למעצר בית. בנוסף נחקרות שתי פרשיות נדל"ן הקשורות לדרעי - האחת קשורה לפרויקט המגורים כרמיה שבירושלים, אותו מכר לאחיו בסכום הנמוך משוויו במשק וכן בית הנופש שרכש לכאורה בישוב ספסופה שבגליל.