שימו לב: מעכשיו, בכל פעם שתראו את הסמל הזה, תדעו שיש לכם עסק עם מקצוענים…

"סנהדרינק" גאים להציג את תו האיכות הראשון למזיגת בירה בישראל: בכל שבוע תצא סיירת סנהדרינק לסיבוב ברים ותדרג את הבירה שמוגשת בהם לפי פרמטרים קבועים. פאב שיעמוד בכללי האיכות, יזכה לתו איכות שאומר בפשטות: כאן נותנים כבוד לבירה. כתבה ראשונה בסדרה: מה הופך מזיגה לטובה?

מעכשיו זה קורה: פאב שיעמוד בכללי האיכות, יזכה לתו שאומר בפשטות: כאן נותנים כבוד לבירה! (צילומים: יח"צ)
מעכשיו זה קורה: פאב שיעמוד בכללי האיכות, יזכה לתו שאומר בפשטות: כאן נותנים כבוד לבירה! (צילומים: יח"צ)
מעכשיו זה קורה: פאב שיעמוד בכללי האיכות, יזכה לתו שאומר בפשטות: כאן נותנים כבוד לבירה! (צילומים: יח"צ) נכנסתם לפאב שאתם אוהבים, הזמנתם את הבירה החביבה עליכם, התרווחתם לכם על הכיסא ואז – במקרה הטוב תקבלו את הכוס שהזמנתם, תלגמו ממנה, תשחררו אנחת הנאה ותרגישו איך כל תלאות היום נשטפות מכם. במקרה הלא טוב, הבירה תגיע בכוס הלא מתאימה. אולי היא תהיה מלוכלכת, אולי תהיה חמה או קרה מדי, אולי לא יהיו לה מספיק גזים ואז תשחררו אנחת צער ותתבאסו. בכל מקרה, לא יד המקרה היתה כאן, גם זו לא ממש אשמתו של זה שבישל את הבירה או זה שהוביל אותה. האחריות המלאה על השתייה שלכם שמתחילה ונגמרת בצוות הפאב בו אתם נוהגים לשבת. צוות טוב, שמקפיד על הפרטים, גם הגדולים וגם הקטנים יבטיח לכם חווית שתייה טובה ויתמוך במאמץ שהשקיעו במבשלה לייצר עבורכם את המוצר הטוב ביותר. צוות פחות טוב לא יטרח לשים לב לפרטים ויגרום להרס של חווית השתייה. פאבים בארים ומסעדות משחקים תפקיד חשוב בשימור הטעם והארומה שנוצרו בבירה, על-ידי מבשלי הבירה. בירה טובה בכוס של הלקוח אינה דבר שקורה מעצמו, הבירה צריכה טיפול נכון בנקודת המזיגה, לפני המזיגה ואף אחריה. על-מנת לעזור לכם לזהות את המקומות הנכונים לשתות בהם בירה התחלנו את המיזם הזה שיעסוק בביקורת מקצועית על חווית הצריכה של הבירה בפאב. בכל פעם נבקר במקום אחר שמוזג בירה, ועל-פי פרמטרים קבועים נעריך את איכות המזיגה וההגשה של הבירה.  
מזיגה
מזיגה
ברז הבירה הוא הקצה הגלוי של מערכת המזיגה הנחבאת אל הכלים. למזיגה של בירה ישנם כללים שמטרתם להוציא מהברז את התוצאות הטובות ביותר. אם זו מזיגה איטית שמייצרת ראש קצף מרשים, או מזיגה מהירה בשעות לחץ. ניקיון עמדת המזיגה והברזים ועבודה מקצועית של המוזג, יבטיחו התחלה טובה לכוס בירה מושלמת.  
הגשה
הגשה
זמן הגשה - האם זה היה מהיר או שמא הכוס חיכתה בבושת פנים למלצר עד שהתפוגג לה כל הקצף. הכוס - לכוס המאחסנת את הבירה תפקיד מרכזי בהצגת המוצר ללקוח ובמיתוג הבירה. ישנן צורות רבות לכוסות ואף נפחים שונים. כל מבשלה בחרה בכוס מסוימת בה תוגש הבירה שלה. כוס שתחמיא להיבטים אותם רצתה המבשלה להדגיש, וכמובן - תישא את לוגו המבשלה בגאווה. ניקיון - בנוסף לצורת הכוס ולנפחה המתאים, קיימת חשיבות רבה לניקיון הכוס. שאריות שומן בכוס ידכאו את ראש הקצף של הבירה ויעלימו אותו, גם שאריות חומרי ניקוי בכוס ישפיעו על טעמה של הבירה. טמפרטורה - טמפרטורת הכוס בזמן ההגשה יכולה להשפיע על הבירה שלכם. כוס חמה או קרה מדי תגרום להקצפת יתר. תחתית - לא פחות חשובה, היא התחתית עליה מניחים את הכוס, האם קיבלתם תחתית או נאלצתם לשבת ליד שולחן שנרטב מהכוס. האם התחתית תאמה את מותג הבירה אותו קיבלתם?  
איכות
איכות
פאבים, בארים ומסעדות משחקים תפקיד חשוב בשימור הטעם והארומה שנוצרו בבירה, על-ידי מבשלי הבירה. בירה טובה בכוס של הלקוח אינה דבר שקורה מעצמו, הבירה צריכה טיפול נכון בנקודת המזיגה, לפני המזיגה ואף אחריה. טיפול רשלני ולא אכפתי יזרים לכם לכוס בירה מקולקלת, למרות שהבירה יצאה הכי טובה שאפשר תחת ידיו של המבשל. מזיגה של שאריות בירה בצנרת, מזיגה של בירה מחבית שנפתחה כבר מזמן ו לחצים לא נכונים במערכת המזיגה - כל אלה יביאו לירידה משמעותית באיכות הבירה והתפתחות טעמי לוואי.  
טעימות
טעימות
בעשר השנים האחרונות עבר עולם הבירה בארץ מהפכה: ממגוון אדיר של ברז אחד או שניים על הבר הגענו למצב של אפילו 50 ברזים שונים של בירה במקום אחד וזה יוצר אתגרים. האם הצוות בקיא במגוון הבירות הנמזגות ומפגין מקצועיות? האם המלצר מכיר את סגנונות הבירה הנמזגים ויודע להתאים ללקוח בירה לפי טעמו? פינוק קטן ליד הבירה תמיד יתקבל בברכה, האם קיבלתם משהו ללוות איתו את הבירה? ואיך אפשר לשתות בלי משהו קטן ליד, האם יכולתם להזמין מהתפריט משהו שיהוה ליווי מתאים לבירה?  
חוויה
חוויה
בסופו של דבר באנו ליהנות והנאה מבילוי היא מכלול של דברים מלבד הבירה: האווירה, המוזיקה, החניה, האוכל, העלות, החיוך של העובדים, כל אלה יעזרו לקבוע אם המקום מתאים לקבל את המלצתנו.   כל הפרמטרים האלו משפיעים על חווית השתייה והבילוי שלכם בפאב ועל פיהם נמדוד ונעריך מקומות שונים המוזגים בירה מחבית. אני מקווה שמדד זה יעזור להעלות את איכות המזיגה, המקצועיות של המקומות וישפר את חווית השתייה ויגרום לכם להנאה מושלמת מכוס הבירה שלכם.

* החל מהשבוע הבא תביא סנהדרינק ממצאים ראשונים מהשטח…