יאיר גת חושב שיין בקופסה זה רעיון גדול, אבל פחות אוהב את הפוזה. כדי להירגע הוא בחר לעצור בבר חדש שנפתח בלוקיישן ישן והחליט להוסיף אותו לרשימת הקבועים שלו

באחד מערבי החורף האחרונים הושקה חנות יין חדשה ברחוב אבן-גבירול בתל-אביב. קוראים לה BiboVino ועל המדפים שלה יש רק יין בקופסאות. אישית, אני חושב שיין בקופסה זה רעיון גדול. כשיש לי קופסה עם שלושה ליטר יין במקרר, כל מה שאני צריך כדי לשתות או לבשל עם יין זה לפתוח ברז, בלי להתלבט ובלי לחשוב יותר מדי על הבקבוק שצריך לפתוח.

תחנה נוספת בסיבובי הברים הבאים שלי באזור. פפיטו (צילומים: יח"צ)
תחנה נוספת בסיבובי הברים הבאים שלי באזור. פפיטו (צילומים: יח"צ)
תחנה נוספת בסיבובי הברים הבאים שלי באזור. פפיטו (צילומים: יח"צ) קופסאות יין צריכות, לדעתי, להיות מסודרות בפירמידה ענקית בכניסה לסניפים של רמי לוי, והלקוחות צריכים לשלם עליהן מחיר סביר. חנות הקופסאות החדשה היא הכי לא רמי לוי שיש. לא במיקום, לא באווירה הצרפתית והמתנשאת ולא במחירים. אחרי שהבנו שזה לא המקום שיכניס את היין בקופסה לכל מקרר וחבל, עברנו את הכביש לבירה קטנה ב"שופטים". היה גם צ'יפס. גם אם לא ישבתם בשופטים עשרים שנה, אל דאגה, הכל נשאר בדיוק כמו שהשארתם אותו, ועדיין מדובר בסביבה נהדרת להתאוששות, לא רק מהפגנות שמאל בכיכר רבין. למרות שדי קשה להבחין בכך, מי שהתחלפו בשופטים הם הבעלים. לפני כשנתיים, אחרי שלושים שנה, מהן עשרים ושש כבעל-הבית, דרור פקטור החליט שהוא מתחיל מחדש, הפעם בקטן יותר, ופתח עם דודי גורדון את פפיטו, בר שכונתי שנמצא בחלק המערבי של בוגרשוב. לעיצוב של פפיטו אין גיל. הוא יכול להיות בן שלושים שנה או שלושה ימים. שולחנות עץ, תאורה עמומה, מוזיקה עם מילים, טלוויזיה שמרצדת ספורט כלשהו בפינה ותצוגת בקבוקים מעל הבר. יותר מזה אנחנו לא צריכים.
פפיטו - רוחב פנימית
פפיטו - רוחב פנימית
  שני אנשים עושים כאן את כל העבודה. אחת על הבר, מוזגת גינס כמו שצריך, לאט, אחרי שהיא נפטרת מהבירה שנשארה במערכת המזיגה ועלולה לקלקל את כל הפיינט, השני במטבח, מטגן צ'יפס כך שיהיה פריך מבחוץ ורך מבפנים, מסדר פילטים יפהפיים של שמאלץ הרינג במרכז הצלחת ומקיף אותם בפרוסות עגבנייה וטבעות בצל, ודואג לצלע לבן שתצא מהתנור בדיוק בזמן. כן, גם לתפריט אין גיל. בשעות הערב המוקדמות, אפשר לשמוע הרבה אנגלית בפפיטו. אולי בגלל הקרבה שלו למלונות ולאכסניות של בן-יהודה והירקון, ואולי בגלל שברים חסרי גיל ושיכולים היו להיות ממוקמים בכל עיר בעולם, גורמים לכולם להרגיש נוח. גם למי שרק עכשיו נחת בעיר. אנשים שנכנסים לפפיטו מבינים מיד שגם בלי להכיר את המארחת, להחליף כאפות עם הברמן ולהתחבק עם בעל הבית, הם יקבלו בדיוק את מה שמבטיחים להם. בירה טרייה, אוכל טוב ותחושה שגם אם לא כולם מכירים את השם שלך, הגעת למקום מבטחים. אני לא יודע למה אתם מצפים מהברים שלכם, אבל לטעמי זה מספיק כדי להפוך אותו לתחנה נוספת בסיבובי הברים הבאים שלי באזור. פפיטו. בוגרשוב 28, תל-אביב. 03-5477741