היצרנים המקומיים של טובורג רד החליטו לשנות את מרכיבי הבירה. טל חוטינר טועם ותוהה מה היה דני דנון חושב על הפרסומת הראשונה של טובורג בארץ ישראל

מיני-מהפכה בטובורג רד ישראל: מבשלות בירה ישראל - היצרניות של קרלסברג, סטלה ארטואה וטובורג - יחד עם חברת טובורג העולמית החליטו לשפר ולשנות את מרכיבי הטובורג רד המיוצרת בישראל. בטובורג שינו את הלתת המרכזי בבירה ומעכשיו הוא לתת מסוג קארה אמבר (Cara amber). הלתת הזה הינו לתת שמקורו בשעורה אביבית דו-טורית משובחת שעוברת תהליך ליתות עדין ומיוחד: קודם בישול איטי ולח ואחר כך קלייה עדינה שיוצרת קרמל, כמעט כמו קריסטל מאלט, בגוון ענברי. הקארה אמבר מאלט משמש גם לבישול בירות כמו אמבר אייל, בוק ביר, בראון אייל ועוד.

מה דני דנון היה אומר?
מה דני דנון היה אומר?
מה דני דנון היה אומר? הידע הנצבר בטובורג משנת 1895 מראה את אותותיו והטכנולוגיה ואיכות המוצר הולכים ומשתפרים כל הזמן. מה היה בטובורג רד הישראלית לפני קארה אמבר מאלט לא נדע כנראה...התוצאה הנוכחית לא שונה מהותית מהטובורג רד הקודמת, אבל בכל זאת מרגישים טקסטורה יותר עשירה יחד עם טעמים קצת יותר עמוקים ומודגשים, או בקיצור – אחלה לאגר. בפאנל טעימה שנערך לאחרונה בטובורג העולמית קיבל טובורג ישראל את ציון האיכות הגבוה ביותר בעשור האחרון מבין כל יצרני טובורג בעולם, ועל זה מגיע כל הכבוד. יש גם מיתוג חדש, שבו מוקמה התווית בזווית שקצת שונה כדי לדמות את זווית הטיית הראש בשעה ששותים את הבירה מהבקבוק או מהכוס. אחד הדברים המעניינים ביותר בהיסטוריה של טובורג הוא הסיוע של המבשלה, הנמצאת במפרץ, בהסתרת יהודים בזמן מלחמת העולם השניה. המבשלה שימשה, בין השאר, כבסיס להברחת יהודים מדנמרק דרך הים. במקום תמונה של בקבוק מצאנו פרסומת לטובורג משנת 1906, כאשר הבירה הגיעה לראשונה לארץ ישראל, והופיעה בעיתון בשם "ההשקפה" בירושלים. מעניין אם אצל דני דנון הפרסומת הזו היתה עוברת...