אנטוני הארדי, יצרן אנגלי של קוניאק צרפתי שסירב להיכנע לגזרות המס, הבין שלפעמים במקום להילחם בשלטונות, עדיף לעשות רילוקיישן...

עם כל הכבוד למגוון סוגי האלכוהול המוכרים למין האנושי, מאז ומתמיד נחשב הקוניאק נחשב לאחד מלכי משקאות הפרמיום של עולם הדרינקים. יש הטוענים כי למרות כל יינות האיכות, השמפניות ושאר הכהילים שמקורם בצרפת, ללא ספק מדובר במשקה המכניס לצרפתים הכי הרבה כסף.
מיטב המוחות גויסו, מובילי דעת הקהל והסטייל נשכרו, הקוניאק הקשיש זכה עד מהרה לעדנה מחודשת... (צילומים: יח"צ)מיטב המוחות גויסו, מובילי דעת הקהל והסטייל נשכרו, הקוניאק הקשיש זכה עד מהרה לעדנה מחודשת... (צילומים: יח"צ)
מיטב המוחות גויסו, מובילי דעת הקהל והסטייל נשכרו והקוניאק הקשיש פתאום זכה לעדנה מחודשת... (צילום: יח"צ) עולם האלכוהול אמנם נתפש כיום כעולם השייך לצעירים שהגדירו מחדש את תחום הברים והפכו את המיקסולוגיה למקצוע טרנדי נחשק, אבל אל לנו לשכוח את אבני היסוד עליהם נבנתה אותה תעשייה משגשגת שהרחיבה את הבסיס לאותו היצע מגוון ומרהיב אותו אנחנו מכירים היום. אחד מאותם משקאות וותיקים הנמנים על ז'אנר זה, הוא כמובן הקוניאק. אותו משקה יוקרתי, מכובד ומהוגן בעל הדימוי המבוגר והמיושב, שבעלי האמצעים יכלו להרשות לעצמם ליהנות ממנו בתום הארוחה, כשהם לוגמים ממנו לצד סיגאר משובח מול האש המבוערת באח.
קוניאק הארדי - בקבוקקוניאק הארדי - בקבוק
אבל הזמנים משתנים, הזמן עובר לכולנו, ורספקט היא מלה מונוטונית ששומעים בעיקר בשירים של ראפרים הלומי תחושת קיפוח. אבל בואו נודה – גם קלאסיקות זקוקות לפעמים לתחייה מחודשת. רוצה לומר, לפעמים כשלא מקבלים כבוד, לא נותר אלא לקחת אותו בכח. במיוחד אם אותו הכח שווה כסף, והרבה. קברניטי חברות האלכוהול הבינו די מהר שאין להם ברירה, שהרי דור הנפילים הולך ופוחת, ולא נותר אלא לפנות אל הוגי הקמפיינים בדרישה שימצאו את הדרך להצעיר את המשקה ולהגיע אתו אל המיין סטרים של אותם בני התשחורת המערבבים ומשקשקים כאחוזי תזזית באותם ברים טרנדיים. מיטב המוחות גויסו, מובילי דעת הקהל והסטייל נשכרו, הקוניאק הקשיש זכה עד מהרה לעדנה מחודשת, והיום כבר אפשר לשבת על הבר ולבקש מהברמן קוניאק בלי שישאלו אותך אם הפיליפינית שלך מרשה. כידוע, הקוניאק הוא ברנדי המיוצר רק באזור קוניאק שבצרפת, בעיר שאף העניקה לקוניאק (ולגמרי בצדק) את שמו. את היין, ממנו מופק הקוניאק, מזקקים בזיקוק כפול ובהמשך מועבר הנוזל ליישון בחביות עץ אלון. במהלך תקופת היישון ישתנה צבעו של הנוזל, ניחוחותיו יתעדנו וטעמו ילך ויתעגל, כאשר פרק הזמן בו יתיישן הקוניאק, כמו גם יחסי התזקיקים בבלנד, ייקבע על-ידי מומחי הקוניאק של המזקקה. והנה, בתזמון מושלם, כשבדיוק מתחיל אצלנו קצת להתקרר, מגיע אלינו הקוניאק מבית הארדי. אנתוני הארדי היה סוחר אנגלי שבמהלך שיטוטיו ברחבי אירופה התאהב במשקה הצרפתי האצילי. אותו הארדי כל-כך התאהב במשקה עד שבשנת 1863 החליט להקים לעצמו בית קוניאק משלו באנגליה. לקראת סוף המאה שונתה שיטת המיסוי על הכהילים באנגליה, הגזרות הקשות החלו לתת את אותותיהן בקרב היצרנים, ומכירות האלכוהול החלו לצנוח. אנתוני הארדי שסירב להשלים עם הגזרה, שינה את שמו לאנטואן, ארז את העסק ואת המשפחה, והתיישב בחבל קוניאק שבצרפת, שם המשיך לייצר בנחת את הקוניאק האהוב עליו. כיום מנהלים את בית הקוניאק של הארדי בני הדור החמישי של המשפחה, ועכשיו ניתן למצוא אותו גם אצלנו. קוניאק הארדי מוצע ב-3 דרגות התיישנות: VS, VSOP, ו-XO. לא מזמן טעמתי את גרסת ה- VSOP של הארדי ובאמת מדובר ביופי של קוניאק. למשקה ניחוחות וטעמים מתובלים של אגוז מוסקט, וניל וקרמל מלווים בארומה קלילה של עישון מהחבית, מרקם מחוספס ומאוזן וסיומת קטיפתית נעימה. קוניאק שבהחלט הייתי שמח להוסיף לאוסף בבית. קוניאק הארדי VSOP. מחיר: 230 שקל