דבש ותפוחים זה שילוב נחמד, אבל אנחנו מעדיפים ויסקי - שמוליק וולברג עם שלושה קוקטיילים מתוקים לשנה החדשה

אני לא חושב שהאדם הסביר יטרח להכין קוקטיילים שמתאימים לארוחת ראש השנה ורובנו נפנה לשתיית יין מסורתית. אבל לטובת אלה שרוצים אחרת מוצעים כאן היום כמה מתכונים פשוטים לקוקטיילים שמתאימים לחג ומאחר שמדובר בראש השנה - איך אפשר בלי דבש? כשמדברים על דבש בהקשר של אלכוהול האסוציאציה הראשונה שתעלה לרוב מי שמצוי בעולם האלכוהול היא כמובן דרמבוי, ליקר סקוטי מבוסס ויסקי שמתובל בתבלינים וממותק בדבש.

שילוב מושלם של ויסקי ודבש. ראסטי ניילשילוב מושלם של ויסקי ודבש. ראסטי נייל
שילוב מושלם של ויסקי ודבש. ראסטי נייל כל ברמן מתחיל יספר לכם על הקוקטייל הקלאסי שמסמל יותר מכל את הליקר - ה"ראסטי נייל". סיפור המצאת הקוקטייל (שכרגיל במקרים כאלה יכול להיות גם אגדה, אבל למי אכפת?) הוא שפועל סקוטי קשה יום בשם ג'ון אסדייל החליט לנסות לחסוך בהוצאות ולייצר בעצמו ויסקי לצריכה עצמית. הוא קנה את הדגנים בעצמו, הנביט, התסיס וזיקק ואף יישן את הוויסקי בחבית עץ אלון של 50 ליטר שגם אותה בנה במו ידיו. כעבור 3 שנים הוא הזמין את חבריו ללגימת בכורה ומיד הסתבר שמדובר בקטסטרופה. הטעם היה נורא. אלא שמר אסדייל העקשן לא ויתר והחל לחפש משקה לערבב אתו את הוויסקי עד שהגיע לדרמבוי שנתן תוצאה נהדרת. עדיין הטרידה אותו המחשבה למה הוויסקי שלו היה נוראי כל כך. עת התרוקנה החבית החליט אסדייל המתוסכל לשכוח מהעניין, לפרק את החבית ולשרוף אותה. במכת גרזן נחצתה החבית לשניים ובתוכה נתגלה מסמר חלוד אותו שכח בזמן בנייתה והשאר היסטוריה הערה קטנה: בדרך כלל ממליצים להשתמש בוויסקי מתון ורך לטובת הקוקטייל. אני חושב שמעניין ומאתגר יותר להשתמש בוויסקי עז טעמים ומעושן סטייל ג'וני ווקר או אפילו "לחלל את הקודש" (לא מאמין בזה באמת) ולערבב מאלט מעושן קלות. 40 מ"ל ג'וני ווקר 20 מ"ל דרמבוי מזיגה ישירה לכוס נמוכה (לואו בול) על קרח יש ויאמרו ובצדק שהקוקטייל לא מתאים לארוחה אלא יתאים יותר כקינוח, בגלל הדרמבוי הדבשי, הכבד והמתובל. הנה מתכון שיהפוך את הכל לאפריטיפי יותר. מועכים קוביות מחצי לימון בשייקר ומוסיפים: 60 מ"ל ג'וני ווקר 25 מ"ל סירופ דבש (2 חלקים של דבש וחלק אחד של מים חמים על מנת להוריד מתיקות וסמיכות) לנער היטב ובמרץ ומוזגים את כל התכולה לכוס נמוכה קישוט: סליל קליפת תפוז אפשר להשתמש במקל קינמון כבוחשן. ובלי שום קשר לג'ון אסדייל החביב מוגש כאן עוד מתכון שגיליתי בבוידעם. הוא אולי מיושן מעט אבל הפעם מצטרף לדבש כבר תפוח וממלאים על הדרך את כל חובות החג: בשייקר מועכים כ-6 קוביות תפוח קטנות ומוסיפים 30 מ"ל ג'ין 30 מ"ל וודקה 30 מ"ל סירופ דבש 30 מ"ל מיץ לימון מנערים במרץ ומוזגים את כל התכולה לכוס נמוכה. קישוט עיגול תפוח (אפשר לבזוק מעט אבקת קינמון).