חבר נוסף למשפחת הפרימיום ג'ין מגיע לארץ - הביפיטר 24. טל חוטינר מברך על המגמה ומספר עליו

סופסוף מישהו מרים את הכפפה ומביא ג'ין סופר פרימיום חדש לארצנו. אחרי שהבומביי ספייר פתח את הדלת ואחריו הגיעו ההנדריקס, NO.3 הבלומס וכמובן הטנקרי 10 הנפלא, מגיעה אלינו גרסת הסופר פרימיום של הביפיטר שהיא "הביפיטר 24". הג'ין מוביל מהפכה עולמית כבר כמה שנים ובארץ אנחנו בעיקר שומעים עליה. מזקקות וויסקי רבות החלו לייצר ג'ין כי הבינו שאפשר לייצר משקה לבן משובח ומאובחן באופיו ללא הזמן המייגע והיקר של היישון בחביות שכרוך בייצור וויסקי. גרסאות שונות ומעניינות של מותגי ג'ין ידועים יוצאות אל השוק ומיקסולוגים שונים מתאהבים בטעמים והניחוחות ורוקחים מהן משקאות מטורפים. תעשיית הטוניק בפריחה ובספרד למשל רק לחברת שוופס יש 8-10 סוגים שונים.

ביפיטר 24 רוחב
ביפיטר 24 רוחב
ג'ין ביפאיטר נוצר בלונדון על ידי ג'יימס בורו, בנו של סוחר תה שנחשף לתבלינים ועלים בעקבות עסקי אביו. השנה היתה 1862 ובמהרה הפך למותג בינלאומי שמזוקק בלונדון עד ימינו אנו. הביפאיטר נודע כמקורו של הקוקטייל הקלאסי סינגפור סלינג שעורבב לראשונה בשנת 1915 והיה הג'ין הראשון שהכיל שקדים בתוכו. אחד ממשיכי דרכו של בורו הוא המאסטר דיסטילר דזמונד פיין שנחשב לאחד ממומחי הג'ין העולמיים ועובד בתעשיית הזיקוק כבר 40 שנה. 150 שנה לאחר זיקוק הביפאיטר המקורי פיתח פיין את הביפאיטר 24 בתהליך שארך 18 חודשים. ה24 מזוקק בשני סוגי זיקוק, הראשון הוא זיקוק טורי שנועד לשם יצירת אלכוהול נייטרלי ונקי ולאחריו זיקוק דודי שכולל את המרכיבים הבוטניים. מדובר ב-12 מרכיבים בוטניים שנאספו במקומות שונים בעולם ומושרים יחדיו בדוד זיקוק במשך 24 שעות - מכאן גם שמו של הג'ין. מעבר למתכון המקורי של בורו הוסיף פיין כמה וכמה מרכיבים בטניים שהבולטים והמיוחדים בהם הם תה הסאנצ'ה היפאני, תה סיני ירוק ומריר וקליפות אשכוליות (יחד עם ערער, קליפת תפוז סיביליה, קליפת לימון, זרעי כוסברה, ליקריץ, שורש אנג'ליקה, שקד ושורש אירוס). מדובר בג'ין נפלא מאוזן עם ניחוחות הדריים בעיקר אשכולית ועשביים, התה מורגש גם בטעם ואני חושב שעדיף פשוט לשתות אותו נקי או על קרח בתוספת קליפת לימון קטנטנה. לאוהבי הרגוע יש מלא קוקטיילים שאפשר לעשות ממנו אבל עדיף רק עם טוניק משובח כמו פיבר טרי או לעשות ממנו פיז מקסימום, חבל להרוס. 45% אלכוהול, 185 שקלים לצרכן.