אז איפה תחגגו השנה עם הבוז'ולה נובו? (גם אם בישראל חוגגים באיחור של יום בגלל האיסור המטופש על מכירת אלכוהול אחרי 23:00)

אוייייי, לו אך היינו צרפתים... מיליון ארגזי יין, כמספר הבקבוקים שמייצרים בערך כל יקבי ישראל גם יחד, גמעו הפריזאים ומקביליהם בערים הגדולות בעולם בערב אחד, בשיא ימי תהילתן של חגיגות הבוז'ולה. לכאורה מדובר בגימיק: היין הראשון של הבציר, עדיין נטול האיכויות שמלוות יינות בוגרים יותר, מוגש בכל בר ונלגם בהנאה מרובה ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר. גם ההקפדה שלא לחשוף את היין החדש לציבור ולו דקה אחת לפני המועד הרשמי, הוסיפה לקסם ולמסתורין. אכן גאונות שיווקית. יחד עם זאת, להתייחס לבוז'ולה כאל גימיק שיווקי ותו לא, יחטא לאמת. אולי לא מדובר ביין איכותי, מהסוג שאפשר להתפלמס עליו בסגנון השמור לעדת "המבינים ביין", אבל אולי זה דווקא סוד הקסם שלו: מתפרץ, חצוף, חושני, מסעיר ונמצא אי שם בין דרינק לסופט-דרינק, ליין. בינינו? הדבר שהכי חסר לתעשיית היין המקומית!
1460994_748650005162244_377399765_n
1460994_748650005162244_377399765_n
  חגיגות הבוז'ולה, בניגוד למה שניתן לחשוב, אינן מסורת עתיקת יומין. עד לפני חמישים שנים היה היין הזה פשוט יין שולחני זול, כשלמעלה מתשעים אחוז ממנו נלגמו רק בתחומי המחוז, רובם במסעדות הפשוטות (אך הטעימות להפליא) של העיר ליון. במקור זהו סיפור על מאבק הבכורה בין אזורי היין של צרפת: מי יצליח להוציא את היין הראשון של השנה – גימיק שיווקי נהדר שמבטיח מכירות נאות כבר בתחילת העונה, מי שניצח במירוץ היה ג'ורג' דובף שבישר לעולם על לידתו של הבוז'ולה נובו, עת הגיע עם יינותיו לפריז, ניחשתם נכון: לקראת סוף השבוע השלישי של חודש נובמבר... ההמשך שייך להיסטוריה, או אולי להיסטריה: בתוך פחות מעשור הפכו חגיגות הבוז'ולה למרענן הרשמי של שלהי הסתיו האירופי, רגע לפני ההכנות לעונת החגים של החורף.מה שמדהים הוא לא רק ההתמסרות הפנטית של הצרפתים לחגיגות, אלא העובדה שהן הפכו לגלובליות: מסידני ועד לסן פרנסיסקו, משנגחאי ועד למכסיקו סיטי (ופה ושם אפילו בתל-אביב) מחכים עשרות מיליוני בליינים לחליצה של היין הסגלגל בדיוק בחצות הלילה שבין יום רביעי לחמישי בשבוע השלישי של נובמבר. לא בכדי אמרנו "עשרות מיליונים": חמישים מיליון בקבוקים של בוז'ולה נובו, כמחצית מיכולת ייצור היין של מחוז בוז'ולה, מיוצרים מדי שנה, ומחציתם נמכרים כבר באותו השבוע! בישראל, המצב עגום מעט: מאחר שלחנויות אסור למכור בקבוקי אלכוהול אחרי השעה 23:00 (מתי כבר יחריגו את היין מהתקנה המטופשת הזאת?), נפתחות החגיגות כאן באיחור של יום. השנה ייעדר מהחגיגות בישראל גם אחד מיצרני הבוז'ולה המובילים, ז'וזף דרואין שהיבואן הבלעדי שלו לישראל, החברה הסקוטית, נקלע לכינוס נכסים. איפה יחגגו בכל זאת עם בוז'ולה נובו בישראל השנה? רשת "דרך היין": ביום חמישי ה-21.11 בין השעות 20:00 ועד 22:00 בסניפי הרשת: תל אביב (חשמונאים), גבעתיים, צומת סביון, נס ציונה וברמת השרון. ביום שישי ה-22.11 יחגגו בשעות הבוקר בסניפים G צמרת, דיזינגוף סנטר, מודיעין ובסניף רננים.
"בקבוק", רחוב הכרמל 20, מרכז "הבמה" בגני תקווה, יום חמישי 20:00- 23:00
Bin 281 בן יהודה 281 תל אביב , בו יחלו בחגיגות כבר ביום רביעי מ 20:30 עם מוסיקה יין ונשנושים 60 ₪ לאדם.

הנה כמה בקבוקי בוזו'לה נובו שאפשר למצוא בישראל:
ג'ורג' דובף בוז'ולה נובו 2013  בוז'ולה נובו קלאסי פירותי ושמח בעל צבע עמוק אדום סגלגל המיוצר בשיטה המסורתית.  69 ₪
לואי ז'אדו בוז'ולה וילאז פרמייר 2013 בית יין ותיק מהעיר בון בירת מחוז בורגון מביא לנו את היין המופק מכרמי אזור הווילאז' האיכותי יותר.  79 ₪
וגם יין ישראלי והראשון מהבציר האחרון בדמותו של חרמון מוסקטו 2013 : יין תוסס קלות ומתוק עם אחוז אלכוהול נמוך של 6% בלבד. כייפי וקליל מאד. 39 ₪