הפעילות בעיר דימונה תשובש היום (ראשון) במחאה על כוונת הנהלת כיל לפטר מאות עובדים תושבי הדרום ממפעלי הקבוצה השונים, חלקם גם תושבי דימונה.

במהלך שיוזמת ההסתדרות, ייקחו חלק מאות מעובדי ותושבי האזור המבקשים לזעוק את זעקת הדרום שסובל זה שנים מהזנחה ומבעיות אבטלה קשות, ועתה עומד שוב בפני גל פיטורים. 

בין השעות 09:00 ל-12:00, מאות מעובדי מפעל תרכובות ברום, מפעלי ים המלח, עובדי עיריית דימונה וכן חברי ועדים ועובדי מפעלים שונים מהאזור ישתתפו בפעילויות המחאה השונות. פעילות שירותי העירייה תצומצם בשעות אלו, למעט פעילות מערכת החינוך. המוקד העירוני יטפל רק במקרים דחופים.
המחאה תתקיים בעקבות כוונת קבוצת כיל, מהמעסיקים הגדולים באזור הדרום, לפטר 140 עובדים ממפעל תרכובות ברום ו-400 עובדים ממפעלי ים המלח.

העיצומים באים כאות הזדהות עם 140 עובדים שבכוונת הנהלת מפעל תרכובות ברום לפטר, ולאחר שהמשא ומתן עם הנהלת מפעלי ים המלח, שדורשת מצידה לפטר 400 עובדים, עלה על שרטון. הצעדים הללו יגיעו בהמשך להתנהגות הדורסנית וחסרת הכבוד, לטענת העובדים, של הנהלת קבוצת כלפיהם. 
 
מפעלי ים המלח מפיקים מחצבים מאזור ים המלח ומספקים חומרי עבודה הנחוצים בין היתר לעבודת מפעלים אחרים מקבוצת כיל כגון תרכובות ברום. יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר: "לא ניתן למאבק הזה להיעלם. במשך שנים אזור הדרום כולו הופקר והוזנח ויש לשים לכך סוף. פיטורי כל עובד שולחים אותו היישר לקו העוני, ולא ייתכן שאחד המעסיקים הגדולים והמשמעותיים ביותר בנגב מאיימים בפיטורים מבלי לקחת בחשבון את ההשלכות של הצעדים שלו. לא נרפה, עד שהנושא ייפתר ואיום הפיטורים יוסר".
 
במאבקם של עובדי מפעל תרכובות ברום שותפים כל מפעלי קבוצת כיל וחברות אחרות שבבעלות עידן עופר והחברה לישראל. כחלק מהמאבק עובדי מפעלי ים המלח כבר נקטו בעיצומים וסגרו בעבר את שערי המפעל תוך מניעת כניסה ויציאה של משאיות המעמיסות חומרים.