חברת Arti הישראלית פיתחה את פלטפורמת המציאות הרבודה (AR) הראשונה. מדובר בפלטפורמה המבוססת-ענן, והיא מיועדת לגופי שידור ומפיקי וידיאו, תוך שיתוף פעולה עם ענן אורקל, כדי לשפר את חוויית המשתמש של לקוחותיה והצופים שלהם. Arti, הוא מעין סטודיו AR "אצלכם בכיס"- פלטפורמת AR מבוססת ענן, ללא חומרה.

למעשה, בניגוד לפתרונות AR מסורתיים, הדורשים שימוש בחומרה יקרה באתר ההפקה, ומיועדים לשימוש של צוותים ייעודיים בסטודיו, בפלטפורמה של Arti אפשר להשתמש בכל מקום. למעשה, היא מאפשרת לגופי שידור ומפיקי וידאו ליצור סרטוני מציאות רבודה ולהטמיע אובייקטים דו-ממדיים ותלת-ממדיים, עדכוני טוויטר, דפדפני אינטרנט ועוד, מכל מקום. כל מה שצריך זה מצלמה, מחשב נייד וחיבור לאינטרנט. 

Arti בחרה בתשתית הענן של אורקל לאירוח שרתי הגרפיקה התלת ממדית שלה, המפעילים את כלי התלת-ממד Unreal Engine של חברת Epic Games ומשתמשים במעבדי NVIDIA. כאמור, עיבוד (רינדור) גרפיקה בענן מבטל את הצורך של הלקוחות לרכוש ולתחזק שרתים יקרים וחוסך מהם דאגה לדברים כמו עדכונים ואמינות. פלטפורמת המציאות הרבודה של Arti מספקת אינטראקציות יותר ריאליסטיות, ובזמן אמת, בין המציג בשידור חי למיצגי ה-AR. כמו כן היא מספקת ביצועים מהירים יותר לסטרימינג של AR באיכות שידור, מכל מקום.

"הענן של אורקל מספק יכולות ייחודיות של GPU מואץ, החיוניות ליצירת חוויות AR עשירות", אומר ירון זכאי-אור, מנכ"ל ומייסד שותף של Arti, "הגישה שלנו, המבוססת על תוכנה בלבד, מאפשרת למשתמשים ליצור מרחוק גרפיקת AR ותבניות ללא חומרה מקצועית, ואפילו ללא מומחיות בתלת מימד". הוא הדגיש: "כדי לגשר על הפער הזה יש צורך בביצועי מחשוב חזקים ואמינים, אותם אנו משיגים באמצעות ענן אורקל".  

ג'ייסון וויליאמסון, סגן נשיא, מנהל תוכנית הסטארטאפים הגלובלית של אורקל הוסיף: "אנו גאים לתמוך בגישה המשבשת ונטולת החומרה של Arti בעזרת פתרון ענן חזק ומואץ GPU המאפשר להם להפעיל את עומסי העבודה הכבדים ביותר בענן". לדבריו, הפתרון של Arti הוא דוגמה מצוינת לשימוש שבו שירותי הענן החזקים שלנו תומכים ביישומים התובעניים ביותר מכל מכשיר, עובדים מכל מקום ומתמודדים עם כמויות דאטה גדולות. "Arti ממנפת את הענן שלנו כדי לאפשר לגופי שידור  להשתמש ב-AR ובגרפיקה בזמן אמת ולהדהים את הקהל שלהם", אמר. 

בנוסף ליכולות מחשוב עם ביצועים הגבוהים, אזור הענן הציבורי החדש של אורקל בירושלים מעניק לחברת Arti התל-אביבית, אביב את היתרונות של דאטה סנטר מקומי.

ירון זכאי-אור, מנכ''ל ומייסד שותף של Arti (צילום: arti)
ירון זכאי-אור, מנכ''ל ומייסד שותף של Arti (צילום: arti)

"הפלטפורמה שלנו מחליפה חומרה יקרה מאוד עם מנוי לאפליקציית ענן, וצוות של 4-5 אנשי מקצוע עם one-man show", הוסיף זכאי-אור, "הפלטפורמה של Arti כוללת גרפיקה מוכנה דו-ותלת ממדית, המאפשרת לשלב בקלות בשידור מרכיבי AR כמו תמונות, אלמנטים של מותג ספונסר, פיד נתונים, פיד בשידור חי של מדיה חברתית ואתרי אינטרנט, תוך מספר דקות בלבד".

הוא ציין כי בין היתר: "כתב המשדר מהשטח יכול לשלב בקלות פיד נתונים דינמי וגרפיקת AR בשידור חי ובאופן מיידי, ולשלוט בהם בשידור חי באמצעות טלפון סלולרי".