תשכחו מכל מה שלמדתם עד היום על חביתות. בעזרת המתכונים הסופר קלים הבאים, אתם עומדים להפוך את המטבח הפרטי שלכם למסעדת שף של ממש. כל מה שצריך זה כמה דקות, מספר מצרכים פשוטים (וחיוך). 

חביתת ירק 
תעשה לכם ירוק בלב ותגרום לכם לשכוח מכל הצרות. תוספת הגבינה בשלמותה היא פינוק אמיתי.


מה צריך?

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה צרור קטן של שמיר קצוץ מעט נענע או כוסברה פרוסת גבינה צהובה שלמה 5 ביצים  מלח ופלפל לתיבול  

ההכנה

שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים את העשבים ומערבבים היטב. משמנים מחבת בשמן זית,

שופכים את הבלילה למחבת החמה ולאחר כחצי דקה מוסיפים מעל את פרוסת הגבינה בשלמותה.  הופכים את החביתה ומגישים.

פריטטת אינסטנט  - פטה תרד ופטריות

התרד והפטריות מלאים בוויטמינים. בשילוב הגבינה הם מוסיפים טעם משובח לחביתה.

מה צריך?

חצי בצל בינוני קצוץ דק

פטריית פורטובלו חתוכה לרצועות

חופן תרד טרי קצוץ

100 מ"ל שמנת לבישול

כ - 80 גרם גבינת פטה מפוררת

4 ביצים

מלח פלפל

ההכנה:

מטגנים בשמן זית את הבצל עד לריכוך, מוסיפים את הפטריות ולאחר מספר שניות את התרד ונותנים להם "להצטמצם". מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים את הבלילה למחבת. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ 6 דקות. מחזיקים היטב את המחבת בעזרת מגבת, הופכים בזהירות ומטגנים ללא מכסה במשך כדקה נוספת. 

חביתת אנטי-פסטי

מי שאמר שאנטי פסטי לא יכול להשתלב עם חביתה, לא טעם את המעדן הזה מימיו. ואל דאגה, אם יישאר לכם עודף מהירקות, תמיד תוכלו לאכול אותם כתוספת, או סתם כך כנשנוש בריא.

מה צריך?

ירקות אפויים בשמן זית ומלח לפי בחירה: חצילים, זוקיני, עגבניות שרי ובצל.

4 ביצים

2 פרוסות גבינה צהובה חתוכה גס

50 מ"ל שמנת לבישול

פטרוזיליה לעיטור

מלח פלפל

ההכנה:

מוסיפים מעט שמן זית למחבת (אם הירקות שמנים אפשר לוותר), מוסיפים את הירקות. מערבבים את המצרכים מלבד הפטרוזילה מוסיפים למחבת. סוגרים את המכסה ולקראת סיום מעטרים בפטרוזיליה.

 

תוספת נפלאה ובריאה לארוחות. גבינה צהובה. צילום: אינגאימג'תוספת נפלאה ובריאה לארוחות. גבינה צהובה. צילום: אינגאימג'

חביתת פלפלים קלויים, גבינות וצנוברים

מה צריך?

מעט שום כתוש לטיגון

3 פלפלים בצבעים שונים, אפויים בשמן זית ומלח (אם הכמות גדולה מידי, תמיד אפשר להשתמש בה כתוספת לסלט או כשדרוג לסנדוויץ' עם גבינה צהובה)

4 ביצים

2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות גס

50 גרם גבינת פטה או רוקפור

מעט פרמזן לפי הטעם

חופן צנוברים קלויים במחבת ללא שמן

ההכנה:

מוסיפים מעט שמן זית למחבת, מעט שום ואת הפלפלים. מערבבים את המצרכים מלבד הפרמז'ן והצנוברים ומוסיפים למחבת. מכסים למשך מספר דקות עד שהחביתה עשויה, ולקראת סיום מעטרים במעט פרמזן וצנוברים.

מקושקשת עגבניות שרי וטימין

כמה פשוט ככה טעים. מדובר במתכון קל, שמח, טעים ומלא בליקופן – נוגד חמצון חשוב שמסייע להגן על מערכת החיסון שנמצא בעגבניות המטוגנות.

מה צריך?

חצי בצל בינוני קצוץ

חופן עגבניות שרי שטופות וחתוכות לחצאים (אפשר לשלב מספר צבעים)

מעט טימין יבש או טרי

פרוסת גבינה צהובה חתוכה לרצועות

4 ביצים

מלח פלפל

ההכנה:

מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן, מוסיפים את העגבניות והטימין. מטגנים עד לריכוך. מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים למחבת. "מקשקשים" עם כף עץ עד שהמקושקשת מוכנה.

בתאבון

הכתבה בשיתוף "תנובה"