נפרדים מהקורונה? לא לגמרי: פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, שוחח עם ענת דוידוב ברדיו 103fm והתייחס להודעה על הורדת מצב החירום הבינלאומי בכל הנוגע למגפת הקורונה. האם היא באמת כבר לא מאיימת על חיינו? מה הסיכוי שהיא תחזור? ובעיקר, האם רצוי לקבל חיסון שנתי?

"לפי ארגון הבריאות הלאומי עברנו שלב, אנחנו כבר לא מצב חירום בינלאומי, אבל אני רוצה להזכיר שגם מבחינת האיידס אנחנו כבר לא במצב חירום בינלאומי ומדובר עדיין במחלה מדבקת ומסוכנת שרבים מתים ממנה", הדגיש פרופ' לוין. "כל גם הקורונה, היא לא נעלמה - היא ממשיכה להיות אחת משורת המחלות שמאיימות עלינו ושיכולה להדביק ולהרוג אנשים ושניתן למנוע אותה במידה מסוימת".

הוא הסביר: "לכן, מי שחולה בקורונה בהחלט ראוי שיישאר בבידוד ולא ידביק אחרים. כלומר, לא רק במצב חירום, אלא גם בשגרה צריך לשמור על הבריאות. העניין פה הוא לא לעשות רק פעולות ספציפיות לקורונה, אלא כן לשנות את האופן שבו אנו חיים לבטוח ובריא יותר".

לדבריו, "היינו צריכים להקים יחידות בריאות בכל הרשויות המקומיות כפי שיש במקומות אחרים בעולם, כדי שהן יהיו מוכנות גם בחירום וגם בשגרה. לצערי, הדברים שבהם היינו צריכים להשקיע, לא רק שלא התקדמנו, אלא חזרנו אפילו אחורה".

קורונה, דצמבר 2021 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
קורונה, דצמבר 2021 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

"עם זאת", הוא הוסיף, "נכון שאנחנו צריכים להשתחרר מהפחד העצום שהיה לנו מהקורונה, כי זאת עוד מחלה כמו כל האחרות. לא צריך לשים פוקוס רק עליה. יש לנו חסינות טובה, החיסונים נתנו לנו שכבת הגנה נוספת, אז גם אם תגיע עכשיו מוטציה חדשה - הסיכוי שהיא תצליח לגרום למגפה עולמית קשה, הוא קיים אך קטן".

על האפשרות למתן חיסון שנתי, אמר: "בחברת פייזר יציעו דבר כזה, אבל אני חושב שאנחנו הרופאים נצטרך לעשות הערכת סיכונים ועל פי זה להמליץ. אני לא קונה חתול בשק, אני ממש לא בטוח עדיין". לסיכום, ציין: "אנחנו חיים בעולם שבו הסיכון למגפות רק עולה בגלל הגלובליזציה. אני חושב שבעשור הקרוב בימי חיינו בהחלט סביר שתהיה מגיפה חמורה יותר מהקורונה, לכן אנחנו צריכים להיערך לכך".       

סייע בעריכת הכתבה: דוד זבולוני 103fm