הסופרת הילה בלום זכתה הערב (שלישי) בפרס ספיר לספרות לשנת 2021 על ספרה "איך לאהוב את בתך". בלום תקבל  מענק על סך 150 אלף ש"ח וספרה יתורגם וייצא לאור בשפה הערבית ובשפה זרה נוספת על-פי בחירתה. 

בנימוקי ועדת השיפוט, בראשותו של גיורא רום, נכתב כי "הספר'איך לאהוב את בתך', נפתח באישה המתבוננת בסתר דרך החלון במשפחת בתה לאחר שנים של נתק ומעמיד גם את קוראיו וקוראותיו כמו מאחורי החלון המשפחתי, מאחורי הזגוגית, שעל סיפה, כמאמר המשורר, 'הרעש נפרד מן האור'. בכתיבה מאופקת, מדויקת, רגישה וללא פאתוס, נמסרת בספר נקודת מבט המקוטבת בין מרחק לבין קרבה".

עוד נכתב כי "פסקותיו ופרקיו הקצרים של הספר הם רבי עוצמה ומציגים מבט רענן ואמיץ באמהות ובקשר בת ואם. הילה בלום מספרת, תוך שימוש במקורות ספרותיים נשיים חזקים, על שושלת נשית, על אהבה ועל מכאוביה ועל סימני הבניה וההרס, שלא ניתן להפריד ביניהם, וכל זאת בכתיבה מזוקקת, מיומנת וחדשנית".

בנוסף לכך, הסופרת רומית סמסון זכתה בפרס ספר הביכורים של פרס ספיר לשנת 2021 על ספרה "המטבח האחורי". בעקבות זכיתה, מפעל הפיס ירכוש מהדורה בת 500 ספרים מספרי חמשת הסופרים שנבחרו במסגרת "הרשימה הקצרה" ומזוכה פרס הביכורים, ויעניק אותם לספריות ציבוריות ברחבי הארץ.

רומית סמסון (צילום: סיוון פרג')
רומית סמסון (צילום: סיוון פרג')

בנימוקי הוועדה נכתב: "מבעד לאובססיה הישראלית לנדל"ן ותככי השלטון המוניציפלי, פורשת רומית סמסון את סיפורה של עיר כל ישראלית קטנה על חוף הים, ומתארת את הנפשות הרבות המתגוררות ופועלות בה. הכתיבה הקולחת של הסופרת מלהטת בפערים בין הציבורי לנסתר, עוברת בטבעיות מדרמה משפטית לסיטואציות מלאות הומור, ונעה בין סודות אינטימיים לסבך הבירוקרטיה ועננת הבחירות המקומיות המתקרבות המרחפות מעל התקדמות הסיפור".

עוד נכתב כי "עושר הדמויות מוצאות את מקומן במבנה עלילתי הדוק של רומן הביכורים הבשל של סמסון ושם דבר אנושי לא זר לגיבוריה: תאוות בצע, כוח, אינטרסים, תשוקות ויצרים אפלים- אך היא מאירה אותם בבינת לב אמפתית, בתיאורי אישיות עגולים שלא נכנעים להבחנה הפשטנית בין טוב לרע".

שר התרבות והספורט, חילי טרופר, אמר במהלך הטקס: "ברכות לזוכים ולזוכות בפרס ספיר לספרות עברית. על אף האתגרים בעולם הספרות בשנה האחרונה ובכלל, הספרות הישראלית ממשיכה להוציא מתוכה יבול ספרותי נהדר. המילים והמשפטים שלכם יוצרים עולם שלם, על המורכבות, הרגישות והאנושיות שבו. תודה מיוחדת למפעל הפיס אשר ממשיך להעמיד את הספרות הישראלית, את הסופרות והסופרים שלנו על מרכז הבמה הישראלית."