בהצגה על נודל, שעולה בתיאטרון הבימה במלאת שנה לפטירתה (כתב: שי להב, ביים: צדי צרפתי), משתתפים, בין השאר, גם גילה אלמגור־אגמון (המגלמת את אידה נודל בהווה) וריקי בליך (אידה נודל בעבר). מוסרי מגלם בה את אריה לובה, בעלה של לנה, אחותה של אידה נודל.
בין שתי חתונות
מלבד ב"אידה", מוסרי, 47, משחק בימים אלה גם בהצגה “עוד חוזר הניגון", שעל תפקידו בה זכה בפרס שחקן השנה בתיאטרון, ובהצגות “סימני דרך", “הכבש השישה עשר" ו"בוסתן ספרדי". “בסוף נובמבר אנחנו ננחת על אדמת מרוקו עם ‘בוסתן ספרדי'", הוא מספר. “זו הפעם הראשונה שהתיאטרון הלאומי של ישראל יציג בתיאטרון הלאומי של מרוקו, ברבאט, באירוח של המלך. אנחנו מתרגשים מזה".
כמו כן, הוא נמצא בימים אלה בעיצומן של חזרות להפקה החדשה של התיאטרון, “קזבלן" (בשיתוף תיאטרון השעה הישראלי), שבה יגלם איתי לוי את התפקיד הראשי. “אני אהיה בתפקיד ג'וש, קצין המשטרה שהיה חבר קרוב של קזבלן מהצבא", מספר מוסרי. “אני יכול לדבר על ‘קזבלן' שעות, זה הסרט שאחי עידו ואני ראינו שוב ושוב בילדות, אנחנו זוכרים כל משפט בסרט הזה".
אם כל זה לא מספיק, אז מוסרי כבר נערך להפקה חדשה של חנוכה “מתנות קטנות", המבוססת על שירים של רמי קלינשטיין ונועם חורב. “אני מאוד אוהב את רמי קלינשטיין, אז בשבילי יהיה כיף גדול לעלות איתו על הבמה ולהנגיש אותו לקהל הילדים", הוא אומר.
התזמון הנכון
מוסרי החל את דרכו עוד כילד בלהקת “צעירי תל אביב" והשתתף בשנות ה־90 בתוכניות כמו “תופסים ראש", “לא כולל שירות" ו"קריאת כיוון". בשנת 97' הצטרף לערוץ הילדים ופיתח קריירה ענפה כמנחה בתוכניות המובילות בערוץ וכשחקן בסדרות הילדים והנוער המובילות (“השמינייה", “גאליס", “האי" ועוד), זאת לצד שלל פסטיגלים ומופעי ילדים ונוער. בשנת 2015 עזב את הערוץ. “כל חיי תמיד דילגתי בין שתי חתונות", הוא אומר.
“גם עולם הילדים וגם עולם הבידור: הייתי ב'צעירי תל אביב' וב'לא כולל שירות' ומעריצות צרחו והתעלפו בהופעות, ובמקביל עבדתי ב'תלמה ילין' עם חומרים של שייקספיר וצ'כוב. אני זוכר שהמורים שלי אז לא אהבו את זה שאני ב'צעירי תל אביב' ובטלוויזיה, אבל תמיד חשבתי שצריך לעשות את מה שאתה אוהב. קשה לי לעזוב את עולם הילדים כי הוא גם משאיר אותי ילד וזה גם קהל שאני אוהב. אני מאוד אוהב את השטח, את המפגש עם הילדים והקהל, וגם רציתי להראות עוד צדדים שלי. ב'אידה', למשל, זה התפקיד הראשון שלי בתיאטרון ללא שירה, שמציג צד דרמטי שלי. לפעמים הקהל ממתג אותך ולא יודע אילו איכויות יש לך, ואני שמח שאני עדיין יכול לחדש לקהל. הרצון לאתגר את הקהל ואותי, להפתיע את הקהל ואותי - הוא מה ששומר עליי חי".