עשרות עובדי ערוץ 20 הפגינו היום (שני) מול קריית הממשלה בדרישה למנוע את סגירתו, לאחר שראשי הערוץ הודיעו כי בכוונתם לסגור אותו עקב העובדה שמונעים מהם לשדר חדשות וקונסים אותם על כך. "ראש הממשלה אמר שערוץ 20 לא ייסגר אבל אותו ראש ממשלה אמר שגם ערוץ 1 לא ייסגר אלא ישוקם. זה לא קרה בסוף", אמר העיתונאי אלירן טל במהלך ההפגנה. "אנחנו שבענו מר נתניהו מהבטחות ואנחנו רוצים מעשים".


הפגנה למניעת סגירת ערוץ 20. צילום: קובי ריכטר/TPS

עוד הוסיף טל כי "לעובדי טבע לא היה פתרון. 1500 איש הלכו הביתה לא כי הממשלה רצתה אלא בגלל שהחליט הבעלים של המפעל שהוא צריך לפטר את העובדים, כדי לשקם כלכלית את המפעל, אבל את ערוץ 20 אפשר להציל בהחלטה אחת נכונה של הממשלה. החלטה אחת אמיצה ומתבקשת, אבל ראש הממשלה ושר התקשורת צריכים לשבת להבין מה הצרכים מה הקשיים ולהפוך את זה למציאות, כדי שערוץ 20 ימשיך להשמיע את הקול החשוב שהוא משמיע ערב ערב. הנתונים רק הולכים וגדלים וכל שבוע וכל חודש מצטרפים עוד ועוד אנשים, שמבינים שערוץ 20 מביא תקשורת אחרת, קול אחר, מעניין, שונה ממה שאנחנו רגילים לקבל בתקשורת הממוסדת האחרת. את הקול הזה אסור להשתיק".


הפגנת עובדי ערוץ 20. צילום: קובי ריכטר/TPS
 

לאחר דין ודברים ארוך עם הרשות השנייה, ועימותים פומביים, משפטיים ומילוליים באשר לתכני הערוץ והתוכניות אותו הוא משדר, הודיעו לפני כשבוע קברניטי ערוץ 20 כי הם מתכוונים להפסיק את שידורי הערוץ, אלא אם יתרחש מפנה אשר יהיה לשביעות רצונם. במכתב שנשלח ליו"ר מועצת הכבלים והלווין, ד"ר יפעת בן חי שגב, כתב מנכ"ל הערוץ, שכי פרנץ, כי "אין בכוונתנו להמשיך ולנהל מאבקים חסרי תכלית. אנו נערכים באופן מיידי להחזרת רישיון הערוץ".



הזעם של מנהלי הערוץ הגיע, לאחר שלטענתם הערוץ למד מפרסומים בתקשורת על חוות הדעת שהעביר משרד המשפטים למועצה, לפיה אין להעניק לערוץ אישור לשדר חדשות "למרות שהאפשרות לשדר חדשות כבר מוסדרת ברישיונו של הערוץ ואושרה כבר לפני שנה, לאחר תהליך ממושך שארך חודשים, במהלכם ואחריהם ענה הערוץ לדרישותיה הרבות של המועצה, ואף העביר לה את כל המסמכים הדרושים לקבלת האישור הסופי".



לאחר מכן הוסיף כי "הנימוק שלא ליתן אישור לשדר חדשות הוא שהמועצה קבעה כי ערוץ המורשת הפר הפרות מהותיות את תנאי הרישיון שלו, ואף החליטה בספטמבר האחרון בצעד חסר תקדים לפעול לחילוט הערבויות שהעמיד הערוץ ולפגוע בו פגיעה בלתי סבירה. זאת, בניגוד למדיניות הרגולטור, אשר לדוגמא, נחלץ לעזרתו של ערוץ 10 כשזה נקלע לקשיים, ומצא לנכון למחוק לו חובות אדירים ולאפשר את המשך שידוריו".



פרנץ המשיך לתקוף את ההתנהלות של המועצה והוסיף כי ההגדרות שונו על מנת לפגוע במהות הערוץ ובשידוריו: "עקב שינויים דרסטיים אלה, שהפכו את שידורי הערוץ לבלתי אפשריים, קבעה המועצה שוב ושוב כי הערוץ מפר את רשיונו והטילה עליו קנסות במאות אלפי שקלים. בקשתו של הערוץ לתקן את הטעות שנעשתה ברישיונו נענתה חלקית, בהחלטתה של המועצה לאפשר לו לשדר 25% שידורים שאינם מורשת, אך גם החלטה זו נתקפה בבג"ץ ע"י מתחריו של הערוץ – בדיוק אותם מתחרים אשר קיבלו הקלות חסרות תקדים מהרגולטור".



עוד הוסיף מנכ"ל ערוץ 20 כי לאורך שנות פעילות הערוץ הטילה המועצה קנסות תוך כניעה ללחצים וחריגה מסמכות הגדרת המורשת: "אגף הפיקוח של המועצה נטל לעצמו את הסמכות לקבוע מהי מורשת ישראל ולהגדירה בפרשנות מצומצמת ודווקנית, סיווג את תכניות הערוץ כמפרות את רישיונו, ובעקבות זאת הוטלו עליו קנסות כבדים נוספים. בנוסף, כאמור לעיל, מדיניות זו היא אשר שוללת כעת מהערוץ את האישור לשדר חדשות.