האם ראש הממשלה יאיר לפיד נגד ערוץ 14? בתחקיר שהתפרסם ב"וואלה!", עובדים ברשות השנייה קיבלו בימים האחרונים בקשה חריגה לבדוק את הפרות הערוץ מאז קבלת רישיון השידור. פרופ' אריה אלדד ורוני בר-און שוחחו הערב (חמישי) ב-103FM עם עורך "וואלה ברנז'ה" דוד ורטהיים, ששיתף במאחורי הקלעים של בקשת יש עתיד, והאם יש מניעים פוליטיים שהפעילו את הרשות השנייה בנושא.  

לאחר ש"יש עתיד" עתרו נגד ערוץ 14: התגובה הדרמטית של הליכוד

"אין לי הרבה מה להגיד כי אני לא פוליטיקאי אבל זה נשמע לי די טיפשי כל הדבר הזה, כי אם אתה רוצה לשדרג את עצמך ולשווק את עצמך כאיזה מנהיג בין העמים ואדם שאמור להילחם באיראן ולמצוא פתרון, אתה לא אמור להתעסק בביב השופכין של התקשורת הישראלית", אמר ורטהיים. "זו דעתי ברמה הפוליטית אבל אני לא מבין בתקשורת פוליטית. יכול להיות שבאמת אולי צריכים בשמאל ליישר קו כמו בימין ולהחליט שמלחמה של המנהיגים היא מלחמה מוצדקת, ללכת אחריהם ולא להתנגד".

עוד הדגיש, כי "בערוץ 14 זה לא סיפור חדש. אני מזכיר לך שבמשך שנים 'ישראל היום' דיברו כל הזמן על ההקשר שזה בעצם עיתון שעובד עבור נתניהו. לדעתי במשך חמש שנות עריכת בועז ביסמוט, הייתה אולי כותרת אחת שלילית על נתניהו. היום העיתון כבר שינה קו מערכתית". 

באשר לטענה כי עובדים ברשות השנייה קיבלו הוראה לבדוק את עובדי ערוץ 14 כדי להוכיח שהם עובדים בשביל הליכוד, אמר: "הרשות השנייה היא עצמאית, לכאורה יש אולי היגיון בלבוא ולהגיד 'אם אנחנו עכשיו עוצרים אנחנו רוצים להביא את הבסיס הראייתי המוצק ולכן צריך לסרוק את כל הדברים הבעייתים', למרות שלא צריך ללכת רחוק, מספיק לפתוח את הערוץ הזה".

בהמשך אמר "אני לא אומר את דעתי. אני מדבר על עובדה שגם בערוץ לא מכחישים, הערוץ הזה הוא ערוץ שמגדיר את עצמו כערוץ ימני אבל לכולם ברור שימין זה ביביזם באולפן הזה ורוב המגישים שלו אומרים את זה בצורה ברורה ומדברים רק על זה בצורה ברורה, וקוראים לבחור בנתניהו בין אם זה בסרטונים שהם מוצאים ברשת".

כאשר נשאל על ההשפעה של הערוץ על ההצבעות בבחירות, השיב כי "בסוף, בתפיסה שלי, אנשים לא משתכנעים כי הם צופים בפאנלים בטלוויזיה וזה בסופו של דבר ערוץ, שגם הרייטינג שלו נמוך מאוד, למרות שהם עולים קצת, הם עדיין ממוצע 2 – 3 אחוזים בערב, רוב מי שצופה בהם זה מה שנקרא לשכנע את המשוכנעים. אנשים שמראש אוהדים את נתניהו הם אלו שנותנים רייטינג לערוץ ואולי עוד כמה עיתונאים מבקרי טלוויזיה. להגיד לך שהמסות הגדולות של הציבור? לא".

אך מנגד, אמרי כי "כולנו יודעים ש'דה מרקר' לפני כמה שנים עשו בדיקה שאם כמו 'ישראל היום' אז ערוץ 20 היום, וגילו שזה בדיוק סיפק לנתניהו את ה־2- 3 מנדטים האלה. זאת אומרת שווי החשיפה ושווי ההשפעה והאפקטיביות של כלי התקשורת האלה לא גדולה, אבל בסוף מה שצריך זה בדיוק את המנדט – שניים האלה ובמובן הזה אי אפשר להגיד שההשפעה היא אפס מוחלט".

לסיום נשאל מה יכולים להיות הצעדים הפרקטיים של הרשות השנייה, והשיב כי "במובן הזה היא לא תהיה הצד שאוכף את זה כי כבר יש להם מספר הפרעות רשומות וכבר היו להם חובות וקנסות. במובן הזה וועדת הבחירות המרכזית יכולה להחליט מה שהיא תחליט. יש פה הרבה כיוונים אפשריים, גם כלכלי, גם להכניס שיהיו עליהם חובות כמו על קמפיין תעמולה ואז זה מקצץ להם סמכויות, אבל זה לא יקרה". 

סייעה בהכנת הכתבה: נויה חסון, 103fm