"הדבש מתוק וגם בריא", אומרת ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית מחוז מרכז, לקראת יום הדבורים הבינלאומי שיצוין בשבת. ד"ר אבל מפרטת את היתרונות התזונתיים הבריאותיים שקיימים בדבש: "הדבש הטהור הגולמי מורכב מ־80% סוכר מגלוקוז ופרוקטוז וכ־%20 מים. הסוכר הוא הספק העיקרי של אנרגיה הזמינה לגוף.

השפעה מפתיעה: כך מניע אוכל הרחוב את המחאות הסוערות בצרפת

דבש טוב צריך להיות טבעי, וגלמי ורצוי אורגני. זהו דבש שמיוצר על ידי דבורים שניזונים מצוף ואבקות. ד"ר אבל מציינת כי מחקר שפורסם לפני כמה שנים מוכיח כי דבש יעיל נגד שיעול לילה טורדני בפעוטות מעל גיל שנה. המשתתפים במחקר טופלו במרכזי בריאות הילד של שירותי בריאות כללית בכמה מרכזים בארץ.

בקבוצת המחקר דרגת השיעול השתפרה ב־2.5 דרגות, מ־3.75 בתחילת המחקר ל־1.46 אחרי לקיחת הדבש. לעומת זאת, בקבוצת הבקרה לא היה שינוי. "מחקרים רבים הראו כי לדבש יש תכונה אנטי בקטריאלית שעוזרת להתמודד עם וירוסים וחיידקים", מוסיפה ד"ר אבל. הביוכימאי פרופ' אבשלום מזרחי מזכיר אף הוא כי דבש משפר את חיוניות האדם וחיותו, משפר תיאבון ומצב רוח ועוזר לפעילותו התקינה של הלב.