הנה נתון ראשון מעניין ומפתיע: על פי נתוני ההזמנות של תן ביס, פלטפורמת המשלוחים הגדולה בישראל, ניצב הסושי לא פחות מאשר במקומות השני והשלישי ברשימת ההזמנות הפופולריות ביותר בשנת 2022. בחלוקה לערים, הוא ממוקם במקום הראשון בתל אביב, פתח תקווה, וראשון לציון. לפניו מובילה אגב, הפיצה. סתם שתדעו, לא רק אתם מאוהבים בסושי. 

תן ביס. ישראלים אוהבים סושי. מאד (צילום: אורי מגנוס)
תן ביס. ישראלים אוהבים סושי. מאד (צילום: אורי מגנוס)

רשת אושי אושי, המונה 35 סניפים בפריסה ארצית ואהובה במיוחד בקרב הישראלים בזכות הסושי הטרי והאיכותי שהיא מוכרת במחירים אטרקטיביים, מציגה בפעם הראשונה מאז היווסדה נתונים מעניינים במיוחד המבוססים על נתוני מכירות אמיתיים מהשנה החולפת:

באיזה יום במהלך השבוע הישראלים מזמינים הכי הרבה סושי? מוצ"ש

הדג האהוב ביותר על הישראלים: סלמון 

רול סנסט אושי אושי (צילום: איציק בראל)
רול סנסט אושי אושי (צילום: איציק בראל)

הרול האהוב ביותר על הישראלים: רול סאנסט (ספייסי סלמון (נא), אבוקדו ובטטה במעטפת דג סלמון (נא) צרוב עם שבבי בטטה קריספי, שבבי טמפורה קריספי, עירית, שומשום, ספייסי מיונז וטריאקי מעל)

במקום השני: רול קוקו טונה (אבוקדו, שיטאקי ואספרגוס במעטפת טונה אדומה (נא) עם צ׳יפס קוקוס ורוטב כוסברה) במקום השלישי: רול רד דרגון (אבוקדו, מלפפון, טמגו ובצל ירוק בציפוי סלמון (נא) וצ׳ילי טרי צרובים, שומשום קלוי, עירית ורוטב צ׳ילי חריף מעל.)

הרוטב האהוב ביותר על הישראלים לצד הסושי: ספייסי מיונז 

מרבית הישראלים חולקים את הרול או אוכלים לבד? אוהבים לחלוק

צ'ופסטיקס, סכו"ם רגיל או בידיים? צ'ופסטיקס 

התוספת האהובה על הישראלים מעל הרול: קריספי בטטה 

רול מטוגן או לא מטוגן? לא מטוגן 

אצת סושי או דף אורז? אצה

מהו זמן ההכנה הממוצע לכל רול? דקה בממוצע 

כמה רולים אדם ממוצע מזמין? 1.5 

מה העדיפות של הישראלים? דגים נאים/ אפויים/ צמחוני: דגים נאים

טונה סלמון בס. אנחנו אוהבים דגים נאים בסושי (צילום: אינג אימג')
טונה סלמון בס. אנחנו אוהבים דגים נאים בסושי (צילום: אינג אימג')

באיזה שעה ביום מוזמנת כמות הסושי הגדולה ביותר? 21:00 

כמה קלוריות יש ברול ממוצע? תלוי כמובן איזה רול מזמינים, אבל בסביבות ה-200 קלוריות וצפונה. 

וואסבי/ ג'ינג'ר? מה יותר אהוב? ג'ינג'ר 

האם הישראלים מעדיפים טייקאווי או לאכול במסעדה? לאכול במסעדה 

סיוון אלפרסון, מנכ"לית רשת אושי אושי: "יום הסושי הבינלאומי הוא יום חג. אנחנו באושי אושי שמחים לחגוג אותו גם במשך השנה. מבטיחים להמשיך ולספק לקהל לקוחותינו סושי טעים, טרי ואיכותי לצד השירות הטוב ביותר"

1+1 בסושי יאוזה (צילום: יוגב מאיר)
1+1 בסושי יאוזה (צילום: יוגב מאיר)

מבצעים מיוחדים לכבוד יום הסושי הבינלאומי

לכבוד יום הסושי הבינלאומי מסעדת סיטרה מזמינה ל-4 ימים של חווית אומקסה – 10 מנות חלוקה של סושי, דגים נאים וסלטים במחיר משתלם של 289 שקלים לזוג. פירוש המילה "אומקסה" היא בחירת השף. במסעדות סושי ביפן נהוג להזמין ארוחת "אומקסה" כאשר רוצים לטעום את המנות הטובות ביותר של השף. הארוחה מורכבת ממנות המשלבות מאכלים מהמטבח היפני ומנות סושי שונות. בין המנות שיוגשו בארוחה: סלט קיסר יפני, כיסוני טופו במילוי סלמון טונה ואבוקדו, טטאקי טונה, כיסונים במילוי טונה וסלמון עם איולי כמהין, פאני פורי במילוי דגים נאים, סושי ספייסי סלמון נענע לימון, סושי בס ספייסי כמהין, רול כבד אווז ועוד.

ארוחת אומקסה במסעדת סיטארה. 18-21.06.2023. 10 מנות חלוקה במחיר של 289 ₪ לזוג. רוזנבלום הרצל 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב. שעות פתיחה: 12:00 ועד חצות. טלפון להזמנות 03-6996633

יום הסושי בסיטארה. ארוחה זוגית ב-289 שקלים (צילום: יחצ)
יום הסושי בסיטארה. ארוחה זוגית ב-289 שקלים (צילום: יחצ)

מסעדת יאוזה האסייתית של המסעדן יקי כביר מעדכנת על מבצע מיוחד שיתקיים במסעדה (בישיבה בלבד) ביום שני ה-19.06 (כי המסעדה סגורה בימי ראשון) לכבוד יום הסושי הבינלאומי, על כל הזמנת רול סושי מהתפריט תקבלו רול נוסף לבחירה מתוך המגוון הזה (*תקף לעד 3 רולים):  

1. מאקי סלמון ואבוקדו
2. אינסייד אאוט טונה אדומה ואבוקדו
3. סלמון גריל- סלמון אפוי עם בצל ירוק, אבוקדו ובטטה, טופ של סלמון צרוב, טריאקי, ספייסי מיו ושקדים
4. ווג'י רול- בטטה, מלפפון, אספרגוס וקנפיו, טופ של אבוקדו, טריאקי ושומשום

יאוזה. איינשטיין 10 תל אביב. שעות פעילות: שני – שבת 19:00-00:00. טלפון להזמנות: 03-6579080