לטרנד הזה לא ציפיתם: ה"ניו יורק טיימס האמריקאי" פרסם השבוע התייחסות מיוחדת לאחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים - השקשוקה. "השקשוקה היא דרך קלאסית לארוחה מהירה ללא בשר", נכתב.  

לאחר המתקפה על ישראל: בן אנד ג'ריס ספגו מכה שלא ציפו לה
יש לו ביצים: לאחר צו הסגירה - בעלי "לחם חביתה" בתגובה ראשונה

באתר המשיכו להמליץ לגולשים על המאכל שלא מוכר לרבים מהם, ואף ציינו כי הוא קל יחסית להכנה ושהמרכיבים הדרושים להכנתו בדרך כלל "נמצאים בכל בית". 

הכותבת ציינה כי המאכל מזכיר לה במידה רבה את ה"קארי ביצים". לדבריה, על פי המתכון המסורתי, "קארי ביצים" הינו למעשה ביצים שמבושלות קשה ומקולפות מראש, ולאחר מכן מתחממות בבסיס עגבניות ריחני, עם ג'ינג'ר טרי וגראם מסאלה. 

שקשקו אותה - שדרוגים לשקשוקה ים תיכונית

הוסיפו עשבי תיבול טריים: שפרו את טעמה של השקשוקה על ידי הוספת עשבי תיבול טריים בנדיבות: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין ורוזמרין. פזרו בנדיבות רגע לפני ההגשה לרענון המנה. 

שדרגו את השקשוקה בגבינות שונות: השתמשו בגבינות ים תיכוניות המשתלבות נהדר עם שקשוקה כמו: גבינת פטה, גבינת עיזים, קוביות חלומי ואפילו פרמז'ן מגורר. ניתן לפזר מעל הביצים או במהלך בישול הרוטב. 

הוסיפו ירקות ים תיכוניים: שקשוקה אוהבת ירקות ים תיכוניים והם ישדרגו את טעמה של המנה ואף יוסיפו לה מרקם: תרד, זוקיני, ארטישוק, עגבניות מיובשות, חצילים קלויים וזיתים. נסו אחד מהם או שילוב של כמה יחד. 

תבלינים: התאימו את כמות התבלינים לפי ההעדפות האישיות שלכם. הוסיפו ממרחים כמו עריסה, פפריקה מעושנת, סומאק, או זעתר לרוטב העגבניות. 

תוספות ליד השקשוקה: במקום הלחם או הפיתה המסורתיים הגישו לידה תוספות ים תיכוניות כמו טאבולה, חומוס, סלט יווני מרענן. אלו יוסיפו גיוון לארוחה וישלימו לה טעמים.

מתכון מהיר לשקשוקה שתמיד מצליחה
מצרכים ל-4 מנות:
8 ביצים
4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
2 יחידות פלפל שושקה חתוך לפרוסות דקות
2 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבוקי זכוכית)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום
2. מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפלים ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות.
3. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
4. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל, יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב ויוצקים ביצה פנימה בתוך כל שקערורית. מתבלים את הביצים במלח ופלפל.
5. מבשלים על להבה נמוכה על למידת העשייה הרצויה. 

המתכון והטיפים באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם