איך מכינים קניידלך בכשרות מחמירה ללא קטניות, ואפילו ללא מצה שרויה? ומה מגישים בבית חולים בערב חג? תשאלו את השף הבינלאומי מאיר אדוני, שפיצח את אתגר הנראות והטעם עם שלל מתכונים שמהם ייהנו מאושפזי בית החולים לניאדו והצוות בארוחות החג של פסח.

מפרום תפוחי אדמה של שף מאיר אדוני (צילום: דוברות בית חולים לניאדו,אינה דוד)
מפרום תפוחי אדמה של שף מאיר אדוני (צילום: דוברות בית חולים לניאדו,אינה דוד)

כצפוי מאדוני, המנות שיוגשו בבית החולים בארוחת ליל הסדר ולאורך החג ישקפו את הקו המזוהה עם השף - מנות מהמטבח המסורתי מטופלות דרך טכניקות עדכניות עד ליצירת מנות שכל ביס לוקח אותך למקום אחר ומרגש.  

בין השאר יוגשו למאושפזים צלי בקר ברוטב יין, גזרים קונפי, פטריות ומנגולד, קציצות טלה, קרם ארטישוק ירושלמי וסלט משוויה, פרגיות בסילאן, ג'ינג'ר, שום והדרים, קרם בטטה, ופטריות פורטבלו צלויות ועוד.

גפילטע פיש עם רביולי סלק של שף מאיר אדוני (צילום: דוברות בית חולים לניאדו,אינה דוד)
גפילטע פיש עם רביולי סלק של שף מאיר אדוני (צילום: דוברות בית חולים לניאדו,אינה דוד)
   

מאיר אדוני: "עבורי כשף, היה פה אתגר כפול. ראשית, כדי לתת את הנגיעה לכל מנה שיוצאת מהמטבח ועומדת בסטנדרטים הגבוהים שלי נדרשת השקעה יתרה, מה שאיננו מובן מאליו כלל במטבחים גדולים כמו מטבח בית חולים שאמור לספק אלפי מנות טריות מדי יום. אבל האתגר האמיתי היה אתגר הכשרות, שכן בית החולים מקפיד על רמת כשרות מחמירה וגבוהה במיוחד בחג הפסח, כך שנדרשתי להיות יצירתי במיוחד מבלי להתפשר על הנראות ובעיקר על הטעם".

השף מאיר אדוני (צילום: אוהד רומנו)
השף מאיר אדוני (צילום: אוהד רומנו)