חגיגות המימונה נערכות במוצאי חג הפסח ומקורן ביהדות מרוקו. זה הוא חג חברתי בסימן הכנסת אורחים וקירוב לבבות אותו מציינים בשולחן עמוס כל טוב מעדנים ומטעמים מתוקים, דבש, תמרים, אגוזים, פירות וירקות ומשקאות לרוב. דלת הבית נשארת פתוחה וכולם מוזמנים, מגדול ועד קטן. כולל אנשים זרים.

השם מימונה מגיע מהמילה "אמונה" ונשען על הבטחת חז"ל: "בניסן נגאלו בני ישראל ממצרים ובניסן הם עתידים להיגאל". חג הפסח נערך בחודש ניסן, ובסיומו אנו נושאים תפילה ומעודדים אחד את השני להמשיך באמונתנו. השנה נאחל חג שמח לכל בית ישראל ונתפלל לחזרתם של החטופים במהרה. אמן!

צליל לינזר וזוגתו יעל פרץ, מרוקאים מבית, עורכים מדי שנה מסיבות מימונה ענקיות הכוללת תלבושות, מוסיקה וכמובן אירוח כיד המלך בסניפי רשת ביטבוקס חדרי קריוקי. השנה תיערך המסיבה המסורתית רק בסניף התל אביבי וכולם מוזמנים. בשעות אלה ממש הם עמלים בהכנת המופלטות לכולם. ביקשנו וקיבלנו מהם מתכון, שתוכלו להכין גם בעצמכם. 

שולחן המימונה (צילום: אייל מרגולין פלאש 90)
שולחן המימונה (צילום: אייל מרגולין פלאש 90)

מתכון למופלטה (כ-35 יחידות)

באדיבות צליל לינזר ויעל פרץ

1 ק״ג קמח
כף סוכר
כף מלח 
10 גרם שמרים יבשים 
2 וחצי כוסות מים פושרים 
להגשה: חמאה ודבש 

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ומניחים את הבצק לנוח בבטמפרטורת החדר למשך כ-15 דקות.
2. לאחר מכן קורצים כדורים בגודל של פינג פונג ומניחים בתוך תבניות אלומיניום עם 3 כוסות שמן. ממתינים עוד 15 דקות.
3. לאחר ההמתנה מניחים כדור על גבי נייר אפיה ומשטחים אותו עם האצבעות עד לכדי בצק דקיק.
4. את הבצק מניחים על מחבת חמה וגדולה. מומלץ מחבת טפלון.
5. כעבור כ-20 שניות הופכים את הבצק לצד השני ומעל הצד שמוכן מניחים עוד מופלטה. הופכים אותן ביחד. וכך חוזר חלילה 20 מופלטות.
6. את המופלטה מומלץ להגיש עם דבש וחמאה. לגלל ולהגיש חם.

יעל פרץ הערב בשלבי הכנת המופלטה (צילום: צליל לינזר)
יעל פרץ הערב בשלבי הכנת המופלטה (צילום: צליל לינזר)
נו זה לא כזה סיפור. שלבי הכנת המופלטה (צילום: צליל לינזר)
נו זה לא כזה סיפור. שלבי הכנת המופלטה (צילום: צליל לינזר)

חגיגות המימונה בביט בוקס תל אביב I יום שני 29.04.24 משעה 20:00 I החשמונאים 90, תל אביב
יעל, צליל והמופלטות יחכו לכם בביט בוקס בתל אביב עם חגיגת מימונה ענקית. הכניסה חופשית והכל בחינם ובאהבה. תרבחו ותסעדו.