בנות מערכת - ecolife מגזין הסביבה והחברה של eco99fm, הזמינו TAKE AWAY בריא מ"נובושה" בהרצליה פיתוח. הנה מה שהיה להן לומר.



מי הטועמות? נעמה חן - מגישת ecolife ב- eco99fm ובת שבע לפר- עורכת התוכנית.


אנחנו רעבות. מה נזמין?


איך הדיגיטל? מדובר במסעדת בוטיק חדשה, שמגישה ארוחות צהריים עד השעה ארבע. חדשה משמע – אין לה אתר עדיין, גם אין עמוד פייסבוק – אבל הסטטוס הזה ישתנה בקרוב מאוד. בינתיים אם תרצו להזמין ממנה, תאלצו לגגל ולחפש תפריט באתרי המשלוחים. פתרון זמני אבל עובד.


איך המגוון? הרבה מנות בתפריט של נובושה. הרבה כריכים, הרבה סלטים, מגוון מנות דג. אפשר היה לצמצם ולהתמקד בשתיים שלוש מנות בכל קטגוריה או לחלופין בפחות קטגוריות, אבל בסוף, הכל שאלה של טעם.


איך המחיר? לא מדובר במקום זול מאוד, אך יחד עם זאת מדובר במנות ענקיות שאפשר לאכול בצהריים, ואנחנו מבטיחות – יש לכם שאריות גם לערב. חשוב לציין, שהמנות הראשונות מקבילות בגודלן למנות העיקריות, כך שעל אף המחיר, עדיין מדובר בארוחה שווה.



יש, האוכל הגיע!


איך האריזה? כל המנות הגיעו באריזות פלסטיק הניתנות למחזור. המשלוח עצמו נארז בשקית נייר, אנחנו תמיד מעדיפות שקיות רב פעמיות.


איך הטעם? קדימה, לעבודה.



מנות ראשונות:


סלט אנטיפסטי - פסטה פנה, בטטה אפויה, חציל קלוי, בצל סגול, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מתובל בפסטו עם פטה כבשים מעל ושומשום קלוי (46 שקלים).


סלט סלק אדום - סלק אדום, עדשים שחורות, צנוברים קלויים, עלי רוקט, בצל ירוק, סלרי אמריקאי וקוביות גבינת חמד (46 שקלים).


כריך טוניסאי – טונה, טחינה, לימוד כבוש, אריסה מתוקה, ביצת עין הפוכה עם בצל ירוק ופטרוזיליה, תפוח אדמה אפוי, חסה ועגבנייה (49 שקלים).


כנפיים ברוטב אסייתי בשומשום קלוי (36 שקלים).



סלט אנטיפסטי של "נובושה". צילום: יח"צ
סלט אנטיפסטי של "נובושה". צילום: יח"צ



סלט האנטיפסטי היה מצוין! מדובר בסלט שהוא ארוחה לכל דבר ויכול לשמש גם כמנה עיקרית. הגבינה טעימה ולא חוסכים בה (אפשר גם לוותר עליה, ואז המנה הופכת לטבעונית). הירקות עשויים טוב, הסלט עשיר מאוד, חומרי הגלם מעולים, יופי של ארוחה – לכל שעה.



סלט הסלק היה שילוב של נעמה ובת שבע במנה אחת. הסלק האהוב על נעמה יחד עם העדשים האהובים על בת שבע השתלבו מצוין יחד ויצרו סלט טעים מאוד ובריא במיוחד. הגבינה שהגיעה בתוספת לסלט היא גבינת חמד - גבינה שלרוב לא מוסיפים לסלטים, להבדיל מהפטה והבולגרית הפופולריות. זו גבינה נהדרת ששדרגה את הסלט. הבעיה היחידה הייתה החיתוך. הסלט נחתך גס במיוחד, פרוסות הסלק היו עצומות כמו גם פרוסות הגבינה – יכולתם לקצוץ טיפה יותר.



עוד בטרם ניגשנו לאכול את הכריך הטוניסאי הוא התפרק לנעמה בידיים. הביצה נזלה, תפוח האדמה כיסה את כל השולחן, והטונה התעופפה לכל עבר. זה לא מנע מבת שבע ליהנות מכל ביס, נעמה קצת התבאסה ששוב התלכלכו לה הבגדים באוכל. כריך טעים זה לא מספיק – חשוב גם להגיש אותו בצורה שתאפשר לאכול אותו.



לסיום המנות הראשונות הצלחנו לטעום (על אף ש...למי יש מקום בבטן?) את מנת הכנפיים שהייתה טובה. הכנפיים נעשו נכון, הרוטב היה טוב, צורת ההגשה הייתה יפה והכמות הייתה נדיבה. בהחלט מנה מומלצת.



מנות עיקריות:


פילה סלמון בציפוי קראסט ברוטב בשמל על מצע אורז לבן (71 שקלים).


פסטה נאפולי - בצל לבן, 3 צבעי פלפלים, פטריות, סלסה מקסיקנית, פסטו, פטה כבשים (44 שקלים).


פרייד רייס – אורז, רצועות אווז, 3 צבעי פלפלים, פטריות, בצל, ביצה מקושקשת, בצל ירוק, גזר, כרוב לבן, קשיו, רוטב אסייתי (52 שקלים)


מנת הדג הייתה מעט יבשה, אבל יחד עם זאת המנה הייתה טעימה – בעיקר בזכות האורז הלבן שהציל את המצב. מה יכול להיות כל כך טעים באורז לבן אתם שואלים? לא ברור לנו, אבל כזה הוא היה. האורז היה עשוי נפלא ויכולנו לאכול רק אותו. את הדג היו יכולים לבשל דקה פחות, אבל התוספת הלבנה שלצידו, יחד עם ציפוי הקראסט שמעליו ורוטב הבשמל שמכסה את הכל, הפכו את המנה ללא רעה בכלל.



פילה סלמון על מצע אורז לבן של "נובושה". צילום: יח"צ
פילה סלמון על מצע אורז לבן של "נובושה". צילום: יח"צ



מנת הפסטה נאפולי הייתה טובה וטעימה. חומרי הגלם טובים וקשה לפספס כאן. הבעיה העיקרית עם המנה הזו היא שהיא פשוט לא מספיק מעניינת. פסטה, פסטו, ירקות – את זה אנחנו יכולות להכין גם בבית. כמות השמן במנה הייתה יותר מידי מוגזמת. מעריכות את הנדיבות, אבל אפשר לצמצם כאן.


מנת הפרייד רייס הפילה אותנו. מנה עשירה מאוד עם המון חתיכות חזה אווז, המון ירקות שעשויים נהדר, טעם מעושן מאוד שעושה חשק להמשיך לאכול גם כשאת מעולפת על הכיסא בעבודה. הצבעים, הטעמים, הריח... יופי של מנה. התפנקנו.



קינוחים:


מוס נוטלה (19 שקלים).


מוס מסקרפונה קוקיז (19 שקלים).


נתחיל עם מוס הנוטלה. אבל איך נתחיל? מה נאמר? מה נגיד? וואו, וואו ושוב פעם וואו. איזה קינוח מדהים, שהגיע בכוס אישית, עם שבבי שוקולד לבן למעלה וחתיכות נוטלה באמצע. תענוג לחך.


ואז הגיע מוס המסקרפונה, שהיה יצירת אומנות. כאן נהנינו מפיסות עוגה שהיו עטופים במוס נהדר קליל ואוורירי, שמשאיר טעם של עוד. ומדובר בכמות יפה, כן? אבל עדיין בא לך עוד.



מה עוד חשוב לדעת?

חומרי גלם – חומרי גלם מהשורה הראשונה. הכל טרי, הכל נחתך הבוקר, הכל בושל על המקום, יש המון מחשבה מאחורי המנות וגם המון נדיבות. הגבינה בסלט הוגשה בשפע, והכריך אומנם מעט מתפרק, אבל זה רק כי יש בו המון דברים טובים שלעתים שתי פרוסות לחם מתקשות להכיל.


גודל מנה – המנות גדולות מאוד. המנות הראשונות יכולות להוות תחליף למנה עיקרית לאדם אחד לא רעב במיוחד. המנות העיקריות עשירות ועמוסות בכל טוב והקינוחים מפנקים.



ובשורה התחתונה...


לאחר שקלול הנתונים של כל המנות, "נובושה" קיבלה את הציון הממוצע –4.333! במדד אקו לייף זה אומר שהיה לנו טעים פלוס פלוס! נפגש במשלוח הבא!