יש מי שקורא להן "קציצות" ויש מי שמעדיפים "כדורי בשר", אבל בשני המקרים הכוונה היא לאחת המנות האהובות ביותר על הילדים. הקציצות שוחות בדרך כלל ברוטב עגבניות, אולם בהחלט אפשר להעשיר את הסיר במבחר ירקות או בדגנים וקטניות ולהקנות לתבשיל עניין וערך תזונתי גבוהים יותר.

את קציצות הבשר אפשר להכין בכמה גרסאות: טיגון, בישול או אפייה. בחרו את השיטה המתאימה לכם, הכינו את הקציצות והשלימו את טעמן בגרגירי אורז לבן, בפתיתים או בפירה.

השבועות שנותרו עד סיומו של החופש הגדול ועד פתחה של שנת הלימודים הם בדיוק הזמן לחזור אל האוכל הביתי ולהקפיד על הארוחות שמגישים לילדים. ולמי שעדיין לא יודע - תכנון והתארגנות מקדימה הם סוד ההצלחה.




טיפסקל





רוצים לחסוך בקלוריות? קנו בשר דל שומן או שלבו כמה סוגי בשר טחון (כמו בשר בקר, הודו או עוף), וכך תקבלו כדורי בשר במרקם אוורירי ועשיר. הם טעימים ובריאים יותר.

רוצים לאפות? רפדו את תבנית התנור בנייר אפייה ורססו אותו קלות בשמן. רססו בשמן גם את הקציצות, סדרו אותן ברווחים בתבנית והכניסו אותה לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כבמשך 20־25 דקות.

אם ילדיכם צמחוניים, החליפו את הבשר בשילוב של קינואה, עדשים וחומוס מבושלים בתוספת אגוזים טחונים.




קציצות (כדורי בשר) ברוטב עגבניות

החומרים ל־35־40 קציצות:

½ ק"ג בשר בקר טחון

2 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס

3 בצלים בינוניים מגוררים גס

15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

3 שיני שום כתושות

גזר קלוף ומגורר

3 ביצים בינוניות

½ כף אבקת מרק עוף

כף סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק

½ כפית תערובת בהרט

פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה היטב

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם




לטיגון:

מערבבים בקערה את הבשר הטחון, את תפוחי האדמה, את הבצל, את הפטרוזיליה, את השום ואת הגזרמערבבים בקערה את הבשר הטחון, את תפוחי האדמה, את הבצל, את הפטרוזיליה, את השום ואת הגזר




שמן לטיגון רדוד, בדומה לשניצל

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

עגבנייה קצוצה דק

3־4 כפות רסק עגבניות

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כפית פפריקה מתוקה

כפית אורגנו יבש

½ כפית סוכר

¼ כפית קינמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

½2־3 כוסות מים




אופן ההכנה:




1. הקציצות - מערבבים בקערה את הבשר הטחון, את תפוחי האדמה, את הבצל, את הפטרוזיליה, את השום ואת הגזר.

2. מוסיפים ביצים, אבקת מרק, סויה, רוטב צ'ילי, בהרט, לחם סחוט. את המלח והפלפל מוסיפים לפי הטעם.

3. מערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח.

4. מחממים שמן במחבת גדולה. מרטיבים את כפות הידיים, יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד שמתקבל גוון חום־זהבהב.

5. הרוטב - מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום דקה עד שתיים, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

6. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15־20 דקות. מגישים חם לצד גרגירי אורז לבן מבושל. 





לפורטל הקולינרי של פסקל