לקראת הפסח, בנות מערכת - ecolife מגזין הסביבה והחברה של eco99fm, הזמינו TAKE AWAY בריא, יהודי ומסורתי ממסעדת סנדר הותיקה בתל אביב. הנה מה שהיה להן לומר...



מי הטועמות? נעמה חן - מגישת ecolife ב-eco99fm ובת שבע לפר - עורכת התוכנית.





אנחנו רעבות. מה נזמין?


איך הדיגיטל? מדובר על אתר, שבדיוק כמו האוכל, הוא פשוט ומסורתי.


איך המגוון? יש כאן המון אוכל, אבל הכל נמצא תחת מניפת ה"אוכל היהודי". אומנם תמצאו כאן גם מרקים, גם ראשונות, גם עיקריות, גם חמין ועוד ועוד מנות ממגוון סוגים ומינים, אבל הכל ביתי ומאותו סגנון, כך שההתפזרות להרבה מנות – אינה משמעותית עבורנו.


איך המחיר? מחירים נוחים, ובהחלט תואמים את המנות שהגיעו במשלוח.



יש, האוכל הגיע!


איך האריזה? המשלוח הגיע בשקיות ניילון, וחבל. כולם כבר מתקדמים לעבר שקיות הבד – אז יאללה, אמצו את השינוי. חלק מהמנות הגיעו בקופסאות פלסטיק שניתנות למחזור, וחלק מהן הגיעו בקופסאות שאף ניתנות לשימוש חוזר.


איך הטעם? קדימה, לעבודה...



מנות ראשונות:
כבד קצוץ - כבד עוף, ביצים, בצל, בצל מטוגן, שמן סויה, מלח ופלפל (26 שקלים).


סלט ביצים - ביצים, מיונז, חרדל, בצל מטוגן, מלח ופלפל (26 שקלים).


גפילטע פיש - קרפיון טחון, ביצים, בצל, קמח מצה, גזר, מלח, פלפל וסוכר (26 שקלים).


מנת הכבד מאוד שונה מהמרקם המוכר של הכבד הקצוץ ה"משחתי". הכבד כאן היה פחות חלק ויותר גס, אבל הטעם היה עדין, מתובל נהדר – מנה טובה מאוד!



גם סלט הביצים היה שונה מסלטי ביצים רגילים שאנחנו מכירים. החרדל הורגש, ואולי היה אפשר לוותר עליו, או להפחית את הכמות. גם כמות המיונז היתה גדולה, אבל עדיין הצליחה להשתלב טוב. בשורה התחתונה – מנה נהדרת.



מנת הגפילטע פיש היתה הפתעה גמורה. שתי המגישות לא מתקרבות למנה כזו בארוחת החג הפרטית שלהן, אבל כאן – מאחר והן חייבות למלא את תפקידן העיתונאי החשוב, הן טעמו מהמנה ו… הפתעה! זה היה להן מאוד טעים! מתיקות עדינה, הדג היה עשוי טוב, ניכר כי בסנדר בהחלט יודעים לעשות מנות מהסוג הזה.



המנות הראשונות של "סנדר". צילום: מיטל סלומוןהמנות הראשונות של "סנדר". צילום: מיטל סלומון



מנות עיקריות:


מרק עוף - ירקות, עוף ובקר (32 שקלים).


פלפל ממולא (טבעוני) - אורז מלא, ירקות, רסק עגבניות ותבלינים (57 שקלים + תוספות).


בשר עגל ברוטב – בצל, עגבניות, ירקות וציר בקר (57 שקלים + תוספות).



המרק הגיע עם קנידלעך שהיה עשוי מושלם. לא קשה מידי וגם לא מתפרק במרק. גם המרק עצמו היה מצוין, על אף שבת שבע טענה שהוא מעט מלוח מידי. מי אמר שפולנים לא יודעים לתבל?  המרק מצליח להחזיר אותך לטעמים של בית סבתא (בהנחה וסבתא מגיעה ממזרח אירופה, כן?), ויוצר התרגשות בכל טעימה. נהנינו!



מנת הפלפל הייתה טעימה, למרות שהפלפל היה עבה מאוד וגם קצת קשה – היינו שמחות אם הוא היה נשאר בסיר עוד כמה דקות ומתרכך קצת יותר. האורז בפלפל היה מעולה! המון תבלינים, המון ירקות, אורז עשיר מאוד. אהבנו!


את מנת בשר העגל בת שבע אהבה, נעמה קצת פחות. הבשר היה רך, הרוטב היה טעים, המנה היתה עשויה טוב, אך לא מתאימה לכל אחד.



קינוחים:
רולדת זימרת הארץ – תמרים, אגוזים, פיסטוקים, דבש וקוקוס (27 שקלים).


לפתן מפירות יבשים (כמו של סבתא) - צימוקים, תפוחים ושזיפים (27 שקלים).


הרולדה הייתה ממש נפלאה, עשירה בכל טוב, תוספות טעימות, המתיקות מאוזנת, הכל משתלב נהדר – היה נפלא!


מנת הלפתן (או אם תרצו – קומפוט) הזכירה לנעמה את הבית של סבתא! זו הייתה מנה נהדרת, למרות שאולי היה עדיף לקבל כאן פירות שחתוכים דק יותר. יש שיגידו שהמנה מתוקה מידי, חובבי המתוק יהנו מהטעם מאוד!



מה עוד חשוב לדעת?
חומרי גלם – הכל טרי והוכן במקום, חומרי גלם נהדרים וזה בהחלט ניכר.


גודל מנה – המנות גדולות ומשביעות מאוד.



ובשורה התחתונה...
לאחר שקלול הנתונים של כל המנות, "סנדר" קיבלה את הציון הממוצע –4.2! במדד אקו לייף, זה אומר שהיה לנו טעים פלוס!! נפגש במשלוח הבא! חג שמח!