מה להכין לילדים ליום  לימודים ארוך? כמעט כולנו מכירים את השעה הזאת בבוקר: במהלך ההתארגנות אנחנו מעיפים מבט חטוף במערכת השעות שתלויה על המקרר או בחדר הילדים, ומגלים שהיום צפוי להם יום ארוך במיוחד בבית הספר. הם מסיימים בשתיים וחצי? בארבע? ואולי אפילו מאוחר יותר? אנחנו רוצים שהם ירגישו טוב, יהיו מלאים בחיוניות וחדים מספיק כדי ללמוד. ביום ארוך כזה, האתגר לא פשוט עבורם ואנחנו צריכים לצייד אותם בהתאם. קבלו פתרון קל, משביע ומהיר להכנה.


לביבות כרובית ועמק אפויות 

רכיבים:

1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים

‏1/2 כוס פתיתי גבינת עמק

‏2 ביצים

‏1 כף שמיר קצוץ דק (או פטרוזיליה או עירית)

מלח

פלפל

איך מכינים:

1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏2. טוחנים את הכרובית דק במעבד מזון ומפזרים בתבנית.

‏3. מייבשים את הכרובית בתנור כ־30 דקות. מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל־180 מעלות.

4. מצננים את הכרובית וסוחטים בידיים מעודפי נוזלים.

5. מערבבים בקערה את הכרובית עם כל שאר המרכיבים.

7. מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת (בערך 2 כפות) במרווחים של 4 סנטימנטים זו מזו.

8. אופים כ־10 דקות עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות.


ראפ ירקות וגבינת עמק
רכיבים:
1 טורטייה (אפשר מקמח מלא)
‏4־5 רצועות דקות של מגוון ירקות: גזר, פלפל אדום, פלפל צהוב, מלפפון, כרוב סגול, צנוניות, קולרבי
‏2 פרוסות עמק
 
איך מכינים:
1. קולים טורטייה משני צדיה במחבת יבשה למשך דקה. 
2. פורשים את הטורטייה על משטח עבודה.
3. מניחים בצרור את רצועות הירקות על חלקה התחתון של הטורטייה ומעל מניחים פרוסות גבינה.
4. מגלגלים את הטורטייה ומהדקים היטב. חוצים לרוחב ועוטפים בנייר.


גלית שניר, דיאטנית תנובה
ביום לימודים ארוך, חשוב לשמור על שגרת ארוחות קבועה ומסודרת שתיתן מענה לרעב. בהרכב מזונות נכון נקבל גם ארוחה שתסייע לריכוז של הילד בבית הספר ותשפר את יכולת הלמידה שלו. על מנת להשיג את כל אלו, יש לשלב כמה מזונות ביחד: חלבונים, פחמימות וירקות. מוצרי חלב ובמיוחד גבינות צהובות יספקו לנו חלבונים וסידן. את הפחמימות נקבל ממזונות כמו פיתה, לחמניה, טורטייה וכו' - ועדיף שאלה יהיו מדגנים מלאים המכילים סיבים שיוסיפו לתחושת השובע. יש להוסיף גם ירקות, שעשירים בוויטמינים ובנוגדי חמצון.