מתכון קלאסי לאוזני המן

החומרים לבצק:
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
½ כוס (100 גרם) סוכר
2 חלמונים
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
של פעם 27% תנובה
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
להקצפה 32% "השף הלבן"
250 גרם שוקולד מריר
50 גרם אגוזים טחונים
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל המרכיבים רק עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר). מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל־30 דקות.

הכנת המלית: ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה, מערבבים עד שנוצר קרם חלק ומצננים מעט. מוסיפים לקרם את האגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת יציבה. אם יש צורך, מוסיפים עוד כף של אגוזים טחונים. מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח לעלה בעובי של ½ ס"מ, קורצים ממנו עיגולים ומניחים כפית של קרם במרכז כל עיגול. מהדקים את הקצוות כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

אופים כ־20 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.