המון סטייל, מבלי לקרוע את הכיס: מסעדת השף הירושלמית החדשה

השף אוראל קימחי פותח ביסטרו קוקטיילים מגניב במלון בראון החדש בירושלים. עיזבו אתכם מחו"ל - חופשה בסטייל זה פה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדת רוחאן הירושלמית
מסעדת רוחאן הירושלמית | צילום: אנטולי מיכאלו
3
גלריה

אחד הדברים שהקורונה חידדה הוא התפתחות הקולינריה בבתי מלון. בגלל אי היכולת לצאת לחו"ל, מלונות בארץ הפכו להיות היעד והדרישה לקולינריה גבוהה יותר מהרגיל (שכבר הייתה שם רק גדלה). אחד השפים הבולטים הוא מאיר אדוני, הידוע במסעדותיו במלונות כגון בלו סקי, לומינה ומלי מלו. ובואו נהיה כנים, בעולם זה דבר מקובל וידוע שבמלונות נחשבים יש מסעדת שף נחשבת לא פחות.

אצלנו אומנם זה תפס תאוצה רק בשנים האחרונות אבל לאחרונה נעשתה עוד קפיצת מדרגה בעיני, כשרשת המלונות בראון פתחה מלון בוטיק - בראון JLM- במרכז ירושלים וחברה לשף הנחשב, אוראל קימחי, הבעלים של פופינה ושף שעבד עם לא מעט גופים בחו"ל. בראון כבר עשו את זה בעבר עם מלי מלו ומאיר אדוני ותומר אגאי וצ'נה במלון בהרצל, אבל יש משהו בחיבור לירושלים שפותח נישה חדשה.

רוחאן, היא לא ממש מסעדה כמו שהיא מסעדת בר קוקטיילים. כלומר, אל תצפו לארוחת ערב קלאסית עם מפות לבנות וסטייקים, אלא למשהו יותר בראסרי, זול אבל עם המון סטייל, שמגיע מהעיצוב של המלון, של הלובי שכיף לשתות בו סתם דרינק והתפריט שיש בו נגיעות של מנות גבוהות לצד מנות יותר מקומיות. רגע, תוסיפו לזה שהמסעדה, כיאה לירושלים, כשרה-חלבית ותקבלו הפתעה מאוד מסקרנת.

השף אוראל קימחי ברוחאן
השף אוראל קימחי ברוחאן | צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב בבישול ארוך עם בשר טבעוני. רוחאן
כרוב בבישול ארוך עם בשר טבעוני. רוחאן | צילום: אנטולי מיכאלו

אם החלטתם להישאר שם ללילה אז שתדעו שגם ארוחות הבוקר הן לא קלאסיות בית מלון, וגם פה אוראל בנה תפריט שעובד על הרבה טריות ויותר שחיתות. חוץ ממנות מבוססות ביצים כגון פטאייר עגול של גבינות וירוקים, אפוי בתנור עם ביצת עין מעל, פטריית פורטובלו צלויה עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז, תוכלו להתפנק על פרנץ טוסט עשיר, דגים כבושים עם לחמים טריים, גבינות עשירות, מאפים ועוד.

בעייני, מה שעובד פה כל כך טוב זה המגניבות מלאת הסטייל של המלון, שבשונה מהרבה סניפים שלו הוא פשוט כיפי ונעים ומרגיש לא מקומי בכלל. הלוקיישן שלו כל כך נכון אפילו יותר מהסניף של השוק ההומה, זה לצד מה שאוראל יוצר ברוחאן - מתחברים לכדי מענה מושלם שכולל חווית אוכל ובילוי בלוקיישן אחד.

תגיות:
ירושלים
/
מסעדת שף
/
מלון בראון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף