אחרי כ-15 שנים שבהן עבד במסעדות נחשבות כטבח, סו-שף ומנהל מטבח (7 שנים בטוטו, 3 שנים ברפאל ו-4 שנים בטורקיז), השף נמרוד הדס (36) עובר לקדמת הבמה ולוקח את המושכות לידיו עם מסעדת דגים חדשה - מנרה, שנפתחה בימים אלו.
מנרה ("מגדלור" בערבית) - מסעדת דגים לבנטינית כשרה, בהובלת השף נמרוד הדס ובבעלות קבוצת tyo. שוכנת בקומת הכניסה של מלון שרתון המתחדש, ומחלונות הענק שלה ניבט נוף פנורמי מרהיב של הים. בהחלט התחלה טובה למסעדה חדשה.

תפריט המסעדה מורכב מ-3 חלקים:
Island - מנות פתיחה - צלחות שף קטנות ונגישות שפותחות את התיאבון ושבאות טוב עם כוס יין או קוקטייל ליד; אופציה לארוחה פחות מחייבת. בין המנות: לקרדה טורקית, צלחת שרקוטרי מהים, סרדינים טריים בכבישה עדינה על ברוסקטה, סלט ביצים, לאבנה מעושנת, פלפל שושקה באש חיה מוגש לצד גבינת המאירי, לחם טאבון שטוח עם קרעי דג לבן 

Land - סלטים ופסטה טריה. בין המנות: סלט עשבים ירוקים, חציל שרוף, כיסוני גבינות, רביולי בשר חצילים ובושה, טורטליני ארטישוק ירושלמי, בשר בטטה לבנה חרוכה, אספרגוס צלוי בג'וספר ועוד (78-56 שקלים למנה).

sea - מנות דגים נאים ומנות עיקריות של דגים בטכניקות שונות. בין המנות: מוחאמה, קרפצ'ו דג ים/טונה אדומה, טרטר יוזו, פוקאצ'ה דג, דניס מטוגן/דגי ים מטוגנים, פילה דג ים ופסטה פיצ'י אליו אוליו, קבב לוקוס, לברק שלם בטאבון, שיפוד לוקוס בתנור פחמים ועוד (184-84 שקלים למנה).

"אני רוצה שאנשים ירגישו בנוח לבוא לכאן גם לבילוי ולארוחה פחות מחייבת, כזאת שמתחילה עם כמה צלחות קטנות ודרינק, עוברת למנת ביניים של ירק וחצי מנה פסטה ומסתיימת בדג נא - ממש לא חייבים להגיע למנה העיקרית, למרות שיש כאן לא מעט מנות עיקריות", אומר השף נמרוד הדס.
השף נמרוד הדס (צילום: אסף קרלה)
השף נמרוד הדס (צילום: אסף קרלה)

מנרה, מלון שרתון תל אביב, ראשון-חמישי, 18:00-24:00