כדורי טירמיסו - החומרים (ל–15 יחידות):

  • ¾ חבילה (150 גרם) בישקוטים
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף קפה מגורען
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1 כף ליקר אמרטו
  • קורט מלח
  • שוקולד חלב מומס
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה:
מחממים במיקרו את גבינת המסקרפונה כ־40 שניות עד לריכוך הגבינה. מוסיפים לקפה המגורען שתי כפות מים חמים ומערבבים.
מעבירים את הגבינה לקערה ומוסיפים את תערובת הקפה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל, ליקר האמרטו וקורט מלח. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כף שמנת מתוקה).

טוחנים את עוגיות הבישקוטים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הבישקוטים לתערובת, מערבבים ומעבירים להקפאה לחצי שעה.
לאחר שהתערובת התקררה, מכדררים לכדורים, טובלים בשוקולד חלב מומס, מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.
בתיאבון!