מעטים לא מכירים את השם רביבה וסיליה, שהפך בבוא השנים למותג קונדיטוריה ואירוח מהגבוהים שיש בארץ ושממנו יצאו שפע של קונדיטורים ואנשי אוכל. את רביבה וסיליה המקורי פתחו לפני 35 שנה ברמת השרון, בימים אלו הסניף ה"צעיר" יותר , בקניון G חוגג 12 שנה של סטייל תל אביבי.

מקומות אלו משמרים עד היום את רוחה ומורשתה של המייסדת רביבה אפל, ששינתה את פני הקונדיטוריה הישראלית והביאה לכאן ניחוח פריזאי בדמות טארטלטים ופטיסרי.  לצד רביבה בנו את החברה שותפיה לדרך וממשיכי דרכה: שי מונטג, שהיה יד ימינה כ- 20 שנה ומשמש כמנהל הקולינרי של הקבוצה ועמוס אפל ומיכל אשל  שמנהלים את הקבוצה.

חגיגות יום ההולדת של סניף ת"א יצוינו בחודש מרץ ב-8  ערבי קסם, שיביאו לידי ביטוי את עולם האירוח, הערכים והסטנדרט הבלתי מתפשר שאפיין את  רביבה אפל.  כיאה לחודש בו מציינים את יום האישה הבינלאומי, ינצחו על החגיגות שלוש נשים:  אידית פדידה, מי שהייתה השפית של רביבה הקומה השנייה וממשיכה לשתף פעולה עם הקב' באירועים שונים.  עדי ברזילי, שף קונדיטורית ראשית של רביבה וסיליה ואופיר בסנוב, מנהלת תחום היין של הקבוצה.

פדידה וברזילי יצרו תפריט בן 7 מנות לחלוקה, שמתבסס על חומרי גלם מקומיים שזמינים בעונה זו של השנה.  תפריט יינות ימוסס על 4 יקבים ישראלים אותו אצרה אופיר בסנוב: יקב מיקה, יקב ננה, יקב האחת ויקב צפרירים  כאשר מכל יקב תתארח במסעדה ייננית שתלווה את הערב. 

מימין עדי ברזילי אידית פדידה ואופיר בס (צילום: מיכל אשל )
מימין עדי ברזילי אידית פדידה ואופיר בס (צילום: מיכל אשל )

תפריט יום הולדת רביבה וסיליה ת"א:

  • חסת לאליק, כרובית ושורש סלרי נאים - עם וינגרט תפוז דם, שקדים וטאסוס פריכים - 64 ₪
  •  גבינה בשלה על מאפה עשבים מדופדף - חסות פריכות, אפונת גינה, וינגרט ברגמוט, שמן  אפונה - 72 ₪
  • דג נא קמבוצ'ה תפוז סיני - סלט פיצוחים, רוקט ורשאד, שומר מוחמץ - 72 ₪
  • טרטר בקר - עם סלקים אורגנים נאים, בצל סגול כבוש, סירופ סלק, קרקר צ׳ילי - 76 ₪
  • נתחי מוסר קונפי - איולי קפיר ליים, צ'ילי, סלרי,  נענע, קשיו חמוץ חריף - 78 ₪
  • פילה דג ים - פירה שורשים, עשבים, קרוטוני מחמצת, חמאת אשכולית, שמן קליפת ליים - 88 ₪
  • כיסוני זנב שור - קרם גזר לבן וזרעי כוסברה, דמי גזר, פצפוצי ארטישוק ירושלמי - 96 ₪

קינוחים:

  • מלפיי  - פטיסייר וניל וקרמל טונקה - 54 ₪
  • טארט לימון - קמבוצה פירות אדומים ופירות טריים - 54 ₪
  • פנקוטה דולסה - קונפי הדרים, סלט הדרים וקרמל - 54 ₪
  • פטיפורים - 36 ₪
     

בימים ב' – ה'  6-9 למרץ   // בימים ב' – ה' 13-16 למרץ החל מהשעה  18:00 ועד אחרון הלקוחות
מומלץ להזמין מקום מראש  בטלפון 03-5466090 I לינק להזמנות
רביבה וסיליה תל אביב, סניף צמרת , ניסים אלוני 10 ת"א